Nazisterne havde brug for kanonføde. Fra at være en racemæssig elite optog Heinrich Himmler efter 1943 alt, hvad der kunne krybe og gå.

SS fik derfor en division, der bestod af bosniske muslimer, som havde egen imam. De blev rekrutteret med det formål at blive brugt som kanonføde.

»SS-toppen mente, at de var perfekte soldater. Islam lover, at de kommer i paradis, hvis de dør i kamp,« siger Dorrit Brogaard fra DR-presse.

Tidligere havde Heinrich Himmler nøje udvalgt de unge rekrutter. Det gjorde han ud fra ansøgninger vedlagt foto. Så de ikke ariske nok ud, kom de ikke ind.

Da Anden Verdenskrig begyndte at gå dårligt, accepterede Hitler og Himmler at slække på optagelseskravene.

Nazisterne samarbejdede også med en gruppe indiske nationalister, der arbejdede på at få smidt englænderne ud af landet.

Himmler bange

Adolf Hitler anså Heinrich Himmler for at være sin mest loyale medarbejder, men med udsigt til nederlag blev Himmler bange.

Til Hitlers store skuffelse tilbød Himmler at overgive sig til de allierede. To dage efter tog Adolf Hitler sit eget liv. Det er professor Ian Kershaw, der står for den omfattende research, der danner grundlag for dokumentaren, der vises i aften på DR2, og som har den berygtede Heinrich Himmler som omdrejningspunkt.