Efter i dag kan Anders Fogh Rasmussen ikke blive i jobbet som Danmarks statsminister på en troværdig måde. Det vurderer B.T.s politiske kommentator.

Foghs Anders Fogh Rasmussen er så godt som ude af statsministeiet. I dag annoncerede han ifølge politiken.dk sit kandidatur til Natoposten på et ekstraordinært ambassadørmøde i Bruxelles.

- Det betyder, at vi nu er meget tæt på en afgørelse. Fogh må være næsten sikker på, at han får posten som Nato-chef, ellers ville han ikke erklære sig som kandidat, siger Helle Ib, der er B.T.s politiske ekspert.

Ifølge Helle Ib er det nu for sent for Fogh at ombestemme sig og blive i jobbet som Danmarks statsminister.

- Det kunne ligne ham at prøve. I så fald ville han sige 'ja, jeg prøvede at blive nato-chef, men det lykkedes ikke. Nu vil jeg gerne blive hjemme og fortsætte som statsminister.' Men det ville ikke lykkedes ham at overbevise vælgerne. Han er nået point of no return. Han kan ikke på troværdig vis vende tilbage til jobbet som statsminister. Hver gang han rejser, vil danskerne spørge sig selv, hvad han nu har gang i. Der er ingen der vil tro på, at han seriøst ønsker at være Danmarks statsminister.

Der er kun få promillers chance for, at jobbet går til en anden. Den eneste sten på vejen er Tyrkiet, der har udtrykt skepsis over for Foghs kandidatur. Dels på grund af sagen om Mohamed-tegningerne og dels på grund af sagen om den kurdiske tv-station ROJ.