Ny hjemmeside viser, hvor meget priserne stiger og falder på enkelte boliger. Ejendomsmæglerforeningen kalder hjemmesiden 'inderligt ligegyldig', skriver Frederiksborg Amts Avis.

Onsdag faldt boligpriserne i Danmark med 24 millioner kroner.

Det kan man konstatere ved at gå ind på en ny hjemmeside, www.boliga.dk, der for første gang sætter kroner og ører på de daglige prisfald og prisstigninger på enkelte boliger. Tre unge mænd har i et halvt år arbejdet på hjemmesiden, hvor de hver aften henter data fra Ejendomsmæglerforeningens egen hjemmeside boligsiden.dk og via et program udregner svingningerne.

- Vi vil gerne fortælle noget, ejendomsmæglerne ikke er interesserede i at fortælle, siger Jonas Åradsson, som er softwareudvikler og en af kræfterne bag hjemmesiden.

- Hvis man for eksempel er interesseret i en lejlighed kan man spørge, hvorfor den er steget eller faldet og bruge tallene til at prutte om prisen.

- Desuden sørger vi for, at man nemt og hurtigt kan se, om boligen ligger ordentligt placeret og for eksempel ikke ligger lige op ad en motorvej, siger han og henviser til en funktion, hvor man med et klik med musen kan se boligens placering på satellitbilleder i Google Earth.

Vicedirektør i Dansk Ejendomsmægler Forening, Thomas Torp, spår dog ikke siden store chancer for at kapre kunder fra foreningens egen hjemmeside.

- Den virker inderligt overflødig. Det er ikke første gang, nogen forsøger at starte sådan noget op, og vi har endnu ikke oplevet, at det bliver en succes, siger han. Den nye bolighjemmeside opererer i øjeblikket kun med daglige prisfald, men på sigt er planen at give brugerne mulighed for at se priserne på boliger i bestemte områder over en længere periode.

Ifølge Thomas Torp vil den mulighed dog ikke kunne bruges til ret meget.

- Når man sætter en bolig til salg til en udbudspris, går man ikke og regulerer på prisen med jævne mellemrum. Vi har godt nok en situation, hvor markedet er vendt, og prisen over nogle måneder er blevet sat ned. Men det er ikke det generelle billede, siger han.