Her ses Keith Emerson helt ude til venstre
Her ses Keith Emerson helt ude til venstre

Ifølge bladet Billboard har politiet i Santa Monica, Californien nu fastslået, at den 71-årige rocklegende Keith Emerson begik selvmord med  et enkelt skud til hovedet.

Ifølge bladet havde tangentspilleren fra den kendte prog-rockgruppe Emerson, Lake & Palmer fået konstateret en alvorlig nervesygdom, der blandt andet havde påvirket hænderne.

Således kunne Keith Emerson kun spille med otte af sine ti fingre. Og ifølge lægerne ville sygdommen kun blive værre.

Ifølge den engelske avis The Guardian led Keith Emerson desuden af en svær depression.

Ifølge bandkammerat Carl Palmer døde Emerson fredag i sit hjem i Santa Monica, Californien. Det var Emersons kæreste, der fandt hans lig. Og i bladet Rolling Stone skriver ELPs trommeslager blandt andet:

»Det er med et tungt hjerte, at jeg kan bekræfte, at jeg har mistet en god ven og sjælebror udi det musikalske, Keith Emerson. Keith var en nænsom sjæl, hvis kærlighed og passion for musikken vil leve for evigt. Han var en pioner, hvis musikalske geni rørte alle inden for både rock, jazz og klassisk musik.

Emerson, Lake and Palmer var i deres storhedstid i 1970'erne en såkaldt supergruppe. Konceptet med at kombinere et storslået sceneshow med tre dygtige instrumentalister fungerede i kraft et gennemkomponeret materiale med elementer både fra jazz og rock og ikke mindst klassisk musik. Lyden var domineret af Keith Emersons brug af Hammond orglet og Moog Synthesizeren, blandet med Greg Lakes karakteristiske baslyd og Carl Palmer præcise trommespil.

Emerson, Lake & Palmer solgte over 50 millioner album.

Klik på denne link for at se gruppens 40-års jubilæumskoncert

https://www.youtube.com/watch?v=LcS4xB8JqYA

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.