De har svært ved at lande igen, de danske musical-anmeldere, som tilbragte torsdag aften på Det Ny Teater i København.

Begejstringen over »Billy Elliot The Musical« er i hvert fald til at få øje på i uddelingen af stjerner til den danske opsætning.

Her på BT dryssede Jan Eriksen fem styk ud over forestillingen, hvor især 13-årige Carl-Emil Lohmann, der spiller Billy Elliot, fremhæves og kaldes »et funklende fund«.

»Man forlader Det Ny Teater med et smil på læben. Det er umuligt ikke at holde af »Billy Elliot«, hvis man er så heldig at være forsynet med et hjerte inde bag brystbenet,« som Jan Eriksen skrev.

Fem stjerner blev det også til i Berlingske Tidende, der i disse kolde vintertider mener, at »forestillingen har varme nok til at erstatte H.C. Ørstedsværket.«

Og som anmelder Jakob Steen Olsen afslutter: »Selv benhårde, socialdemokratiske ministre græd ved premieren. Det kommer et stort publikum også til at gøre sæsonen ud.«

Ekstra Bladet kalder den »flot, medrivende og meget bevægende uden at kamme over i sentimentalitet,« og kvitterer ligeledes med fem stjerner, mens Politiken som de eneste nøjes med 4 hjerter.

Musicalen kan opleves helt frem til 3. maj.