Et overgreb mod en 11 år gammel pige udviklede sig til et mareridt, da en midaldrende mand bortførte hende i sin bil, efter hun stod af skolebussen fredag eftermiddag.

I næsten en time blev den lille pige fastholdt og udsat for seksuelle krænkelser og vold af en mand på omkring 50 år ved Vester Skerninge på Fyn.

- Der har været en form for vold i den måde, han fastholdt hende på. Jeg vil af hensyn til pigen ikke komme med detaljer om overgrebet, men det var anden kønslig omgang på bagsædet af mandens bil og ikke fuldbyrdet voldtægt, siger vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Henrik Justesen.

Manden antastede pigen, efter hun steg af skolebussen, og hun gik først hen til bilen for at se, om det var en hun kendte. Han greb fat i hende, og hun fik revet sig løs og stak af hen mod en mark. Den midaldrende steg derefter ud af sin bordeaux-røde personbil.

- Han løber efter hende og fastholder hende og slæber hende med ind i bilen. Hun skal ligge ned, for hun må ikke blive set. På et tidspunkt får hun noget for øjnene. Det kan enten være et stykke stof eller en hånd, så hun ikke kan se noget, siger Henrik Justesen.

Overgrebet varede i tre kvarter til en time, og gerningsmanden havde taget pigens mobiltelefon, mens det stod på. Han var meget ordknap, da han satte hende af, men har givet et indtryk til pigen om, at hun ikke måtte sige det til nogen. Hun ringede dog straks til sin mor, som hentede hende ved Sømarksvej tæt på krydset Balvej/Ravnegårdsvej i Vester Skerninge.

Pigen er blevet lægeundersøgt og afhørt og har det efter omstændighederne godt. Hun er sammen med sine forældre.

Politiet har tidligere på dagen efterlyst gerningsmanden og har allerede modtaget et hav af henvendelser fra eventuelle vidner.

- Der har været rigtig mange, for det er virkeligt noget, der fylder i sådan et lokalområde, siger vicepolitikommissæren.

Gerningsmanden beskrives som 45-50 år, 175 til 180 centimeter høj, lys i huden og almindelig til kraftig af bygning. Han var iført en sort jakke, muligvis en arbejdsjakke, lyseblå cowboybukser med bælte, sort hue og mørk halsedisse, som dækkede underansigtet, og han talte dansk.

Politiet søger derfor vidner, som fredag eftermiddag mellem klokken 14 og 15 har set en bordeaux-rød, ældre personbil køre i området særligt omkring Brunsvej og Sømarksvej i Vester Skerninge - eller som i øvrigt han kendskab til personer, som svarer til signalementet og er indehaver af en bil svarende til oplysningerne.

Fyns Politi er også interesseret i oplysninger om en hvid campingvogn eller skurvogn i et nærliggende skovområde, som pige så ud af bilvinduet. Oplysninger kan gives til politiet på telefon 114.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.