En 58-årig mand fra Nordsjælland er blevet varetægtsfængslet for brandstiftelse, efter at han ved 6.30 tiden i morges satte ild på sin dyne og sin madras på Hillerød Sygehus.

Den 58-årige mand havde lige gennemgået en blindtarmsoperation, og da han vågnede i morges, ville han op af sengen og ud for at trække noget frisk luft. Det måtte han imidlertid ikke for sygeplejersken, fordi det ville være uforsvarlig så kort tid efter operationen.

Efterfølgende blev den 58-årig mand så indædt sur, at han besluttede sig for at sætte ild til sin dyne og sin madras med en ligther på den fem-sengs stue , hvor han lå.

Det vakte naturligvis bestyrtelse på stuen, men heldigvis kom sygeplejersken hurtigt løbende til og fik slukket ilden.

- Vi betragter sagen med alvor. Han kunne jo i værste fald have sat ild på hele sygehuset, siger vagtchefen ved Nordsjællands politi, Henrik Rasmussen. For nogle timer siden blev den 58-årige fremstillet i grundlovsforhør som sigtet for brandstiftelse, der er en særdeles alvorlig paragraf i straffeloven.


Den 58-årige kunne ikke selv kunne deltage i grundlovsforhøret, men det foregik in absentia, og her blev det bestemt, at han skulle varetægtsfængles. Der blev ikke sat nogen frist på, hvor længe varetægtsfænglingen skulle vare. Foreløbig er den 58-årige fængslet i surrogat på sygehuset, og når han så bliver udskrevet, vil der blive sat en endelig frist på varetægtsfængslingen. 

Andre læser også