Det kan få stor betydning for den videre efterforskning i ubådssagen, at dykkere tidligere torsdag fandt en sav i Køge Bugt.

Saven blev fundet nær den rute, politiet formoder at den drabssigtede ubådskaptajn Peter Madsen sejlede.

»Saven bliver nu undersøgt af vores kriminalteknikere, for at vurdere, om der er tale om den sav, som politiet har ledt efter i forbindelse med ubådssagen,« siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Derfor er Kim Walls arme vigtige at finde

Det store spørgsmål er nu, om der er rester af knogler på saven.

»Hvis man finder noget knogle på saven, så er der chance for, at man kan finde DNA. Også selvom den har ligget i vandet i et stykke tid, da knoglen beskytter DNA. Så man kan håbe på, der fortsat er lidt knoglerester på saven,« siger vicestatsobducent ved Retsmedicinsk Institut ved Syddansk Universitet, Peter Juel Thiis Knudsen.

LÆS OGSÅ: Nyt forklaringsproblem? Det sagde Raket-Madsen om den forsvundne sav i retten

Han vil ikke forholde sig til, hvorvidt man kan matche saven med Kim Walls lig. Tidligere kriminaltekniker Ole Brockmann ønsker heller ikke at forholde sig til den konkrete sag, men siger:

»Når man har savet i knogler kan man bagefter se, hvilken type sav der er brugt. I en sag, jeg var med til at efterforske, hvor en kvinde også var parteret, fandt vi vævsrester på saven. På en af savtakkerne sad der væv og vævsdele. Der vil altid være spor efter saven i knoglerne, « siger han.

Sagen, Ole Brockmann refererer til, foregik i 1994. Her fandt en kajakroer hovedet og en fod fra en 39-årig thailandsk kvinde i en plasticsæk i Københavns Havn. I en anden sæk blev der fundet flere ligdele. Senere fandt man også saven, der altså indeholdt vævsrester.  I retten erkendte hendes 48-årige samlever, at han havde parteret kvinden, som han var skilt fra. Det kostede ham 12 års fængsel.