Øverst i artiklen kan du se det seneste pressemøde fra Københavns Politi i sagen.

En sav er blevet fundet af dykkere i Køge Bugt. Politiets teknikere er nu i gang med at undersøge, om saven, der blev fundet i nærheden af den rute, Peter Madsen tog 11. august med sin ubåd, kan knyttes til Peter Madsen og Kim Wall. Under en af Peter Madsens retshøringer udtalte han sig selv om en sav i ubåden.

I en pressemeddelelse torsdag formiddag beskriver Københavns Politi, at de har fundet en sav i Køge Bugt.

»Saven bliver nu undersøgt af vores kriminalteknikere for at vurdere, om der er tale om den sav, som politiet har ledt efter i forbindelse med ubådssagen,« siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i en udtalelse.

I forbindelse med et retsmøde om varetægtsfængsling af Peter Madsen kom anklageren ind på en sav, der skulle findes i ubåden, hvor Kim Wall mistede sit liv.

Følgende stykke tekst er fra BTs liveblog fra retsmødet.

'Anklageren vil nu vide, om Peter Madsen har en sav i ubåden. Det bekræfter han. En sav med et orange håndtag. Anklageren siger, den ikke er blevet fundet efterfølgende. Heller ikke da Peter Madsens hjem blev ransaget. Forsvareren er uenig, og Peter Madsen fortæller, at man har fundet saven. Anklageren er ikke enig i, at det er den samme sav.'

Saven kan være et vigtigt led i efterforskningen af Kim Walls død, da den svenske journalists lig efterfølgende blev parteret. Politiet undersøger derfor, om saven, der potentielt kan indeholde DNA-rester, kan forbindes til sagen.

Dykkere har fundet Kim Walls torso, hoved og ben. Man leder fortsat efter hendes arme. Københavns Politi ønsker dog ikke at oplyse, hvor og hvornår man har dykkere i vandet.

Den svenske journalist Kim Wall forsvandt 11. august i år, efter hun havde været ude og sejle i ubåd med den danske opfinder Peter Madsen.

Efterfølgende forklarede Peter Madsen, at han havde sat Kim Wall af. Den forklaring ændrede han dog senere til, at Kim Wall var død, da hun fik en ubådsluge i hovedet.

Siden har dansk politi fundet Kim Walls torso og senest Kim Walls hoved og ben. Hovedet viste ikke tegn på skade, som man kunne forvente, hvis hun var blevet dræbt af en luge, som Peter Madsen har forklaret.

Københavns Politi har sigtet Peter Madsen for drabet på Kim Wall. Den danske, der sidder varetægtsfængslet, opfinder nægter sig dog skyldig.