Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En nabo til Sandholm-lejren fortæller til BT, at det har været en meget hektisk og utryg morgen. Politiet ville intet fortælle, og de har fået al information ved at læse mediers dækning af drabsforsøget på en betjent.

Klokken 03.30 blev en dansk betjent stukket ned ved Center Sandholm, der i en overgang var i livsfare - gerningsmanden er stadig på fri fod.

BT har talt med Peter, der er nabo, til centret:

»Jeg vågner op i løbet af morgenen af helikopterstøj. Omkring klokken 06.00 bliver jeg ringet op af en nabo, der spørger, om vi ved, hvad der foregår. Det ser ud som om, at der er slået en jernring om området,« siger Peter, der ikke ønsker at stille sig frem med sit fulde navn.

Peter bor med sin familie i området ved Center Sandholm, og selvom politiaktivitet i området ikke er unormalt, så bliver familien utrygge, da der både er helikopter, hunde og aktionsstyrke i området.

»Vi undersøger, hvad der foregår, men vi kan ikke få melding fra Nordsjællands Politi. Kan jeg trygt forlade min familie?,« spørger han.

Farlig og desperat gerningsmand
Ifølge Peter fortæller personen fra Nordsjællands Politi, at det kan han sagtens, men da han kører hen til den første vejafspærring, får han en lidt anderledes meddelelse.

»Betjenten siger, at de er ved at lede efter gerningsmanden. Han er farlig og desperat, og så har man jo ikke lyst til at forlade sin familie,« siger han.

Peter fortæller, at de har overvejet at flytte, men at det jo ikke bare er noget, man lige gør. Men der er flere naboer, der har gjort det, fordi det er en utryg tilværelse at være nabo til Center Sandholm.

»Folk er utrygge og pissebange for at sige det ligeud. Man har ligesom en indgroet alarm her. Vi har bare ventet på, at noget som det her skulle ske. Det er første gang, det er så massivt, at de leder efter folk. Det er forfærdeligt med betjenten. Men min fokus er jo på min familie og vores sikkerhed.«

Andre læser også