Indsamlingen for den afdøde svenske journalist Kim Wall er nu nået over 50.000 amerikanske dollars. Det er mere end 300.000 danske kroner.

10. august 2017 forsvandt journalisten, efter hun var gået om bord på den danske opfinder Peter Madsens ubåd.

Spørgsmålet er fortsat, hvad der præcis skete, efter Kim Wall gik om bord på ubåden.

Politiet arbejder fortsat ud fra teorien om, at Peter Madsen dræbte Kim Wall, parterede hende og smed hende over bord et sted i vandet mellem Danmark og Sverige. En del af den teori bygger blandt andet på, at Kim Walls torso siden er blevet fundet med det, politiet beskriver som tegn på, at være blevet bevidst parteret.

Peter Madsen har selv forklaret i retten - modsat sin oprindelige forklaring - at Kim Wall døde, da hun fik en af ubådens låger i hovedet, og at han efterfølgende begravede hende til søs - uden at have parteret hende.

Den makabre sag har fået stor opmærksomhed i medier verden rundt. Og lige siden har personer over store dele af kloden fulgt med i det drama, som har udspillet sig.

I forbindelse med at Kim Wall blev bekræftet død, besluttede den svenske journalists familie og venner at oprette et mindesite og en indsamling til minde om Kim Wall.

Den indsamling er nu nået over 50.000 dollars - svarende til 310.000 danske kroner i skrivende stund - som skal ære hendes minde. De indsamlede penge skal nemlig gå til unge kvindelige journalister via Women’s Media Foundation, der er en organisation, som støtter kvindelige journalister.

Siden indsamlingen for Kim Wall Memorial Fund blev oprettet 5. september på Gofundme har mere end 650 personer fra store dele af verden været med til at indsamle det imponerende beløb.

De donerede beløb går fra få kroner til mange tusinde kroner.

På mindesitet rememberingkimwall.com kan man læse mere specifikt, hvad indsamlingens penge skal bruges på.

'Fonden vil finansiere en kvindelig journalist til at dække subkulturer, bredt defineret, og det Kim yndede at kalde 'understrømmende i oprør'.'

Målet på Gofundme-siden er sat til 100.000 dollars.