Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Nye fotobeviser sår igen tvivl om, hvorvidt Nirvana-forsangeren Kurt Cobain tog sit eget liv i en alder af 27 år

Tyve år efter det amerikanske rockidol for millioner, Kurt Cobain angiveligt tog sit eget liv, er der dukket nyt bevismateriale op. Og nu undersøger politiet i Seattle sagen nærmere.

Oprindeligt blev Kurt Cobains dødsfald 8. april 1994 henlagt som ’selvmord’. Siden har både anonyme politikilder, fans og diverse eksperter fra hele verden fastholdt, at den 27-årige rocksanger blev myrdet.

Og de nye beviser i sagen peger i netop denne retning.

På et hidtil uset fotografi fra gerningsstedet (ét af de mange nyopdagede fra politiets lager) kan man således se en nydeligt pakket cigaræske, der bl.a. indeholder Kurt Cobains ’heroin-udstyr’: ske, lighter og diverse andre stykker ’værktøj’, som rocksangeren ifølge politiets teori brugte til sidst sidste fix – før han angiveligt tog geværet (der også blev fundet på stedet) og skød sig selv igennem munden.

Ville være besvimet

Og problemet ér netop, at æsken er pakket så nydeligt. Ved obduktionen viste det sig nemlig, at den 27-årige i blodet havde tre gange den mængde heroin, der skulle til for at slå ham ihjel.

Ifølge retsmedicineren ville denne tredobbelte dødsdosis have gjort Cobain bevidstløs på sekunder.

Og derfor er det ganske umuligt, at manden bag kæmpehit som ’Smells Like Teen-spirit’ og ’Come as You Are’ kunne have nået at tage kanylen ud, rulle ærmerne ned, knappe skjorteærmerne, lægge elastikslangen til side, rengøre skeen og til sidst pakke heroinudstyret sammen og lukke æsken.

Ifølge den oprindelige teori skulle Cobain efter den massive heroindosis også have haft energi og tid til at rette geværet ind i egen mund og trykke på aftrækkeren.

Og 20 år efter ’selvmordet’ er tidsrammen hverken det eneste eller for dén sags skyld det største problem med selvmords-teorien.

Hvem skrev afskedsbrevet?

Udover geværet og det omhyggeligt pakkede heroinudstyr, fandt politiet nemlig også et langt afskedsbrev (kan også ses her på siden), der meget belejligt lå på gulvet ved siden af Kurt Cobains lig.

Og her bliver sagen ekstra speget.

Således lyder de første 95 procent af brevet som en forklaring på, hvorfor Kurt Cobain ville skilles fra sin kone, Courtney Love (mor til deres fælles datter Frances Bean) og desuden ønskede sig trække sig tilbage fra rockbranchen, som Nirvana-stjernen var dybt skuffet over.

Denne del af ’afskedsbrevet’ er endog underskrevet af Kurt Cobain. Og så pludselig ’forvandles’ det til et selvmords-afskedsbrev, da Cobain (eller hvem det nu er) skriver: ’Fortsæt uden mig, Courtney – For Frances’ skyld. Hendes liv vil være langt mere lykkeligt uden mig – Jeg elsker dig – Jeg elsker dig’.

Ingen fingeraftryk på geværet

Ikke alene er tonen her helt ny. Håndskriften er ifølge mange eksperter også ny. Og sidste del af brevet ser ud som om, det er blevet tilføjet ved en senere lejlighed.

Og her slutter mysteriet ikke.

Således har politiet i Seattle aldrig fundet klare fingeraftryk på det gevær, som Kurt Cobain angiveligt tog sit eget liv med. Og Cobains fingeraftryk blev heller ikke fundet på den kuglepen, der lå ved siden af afskredsbrevet eller på den før omtalte cirgaræske med heroin-udstyr.

Rockverdenen sørger. Mysteriet fortsætter.

Andre læser også