Der er ikke mange blanke sider i Merete Mærkedahls kalender for tiden.

Udover at være mor og kæreste er hun også med i 'Vild med dans' og i færd med optagelserne til 'Badehotellet. Men bitter erfaring gør, at skuespillerinden også sørger for at passe på sig selv.

Som nyuddannet skuespiller oplevede hun nemlig at have så mange bolde i luften, at det var svært at gribe dem alle.

I denne uges Hendes Verden fortæller den i dag 38-årige thybo, at hun som færdiguddannet jobbede på Aalborg Teater, hvor hun fik store hovedroller og sågar en talentpris.

Her Merete Mærkedahl (i midten) under opsætningen af Shakespeares kærlighedskomedie Helligtrekongersaften på Aalborg Teater i 2011.
Her Merete Mærkedahl (i midten) under opsætningen af Shakespeares kærlighedskomedie Helligtrekongersaften på Aalborg Teater i 2011. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det lyder måske alt sammen meget godt, men med anerkendelsen og rosen fulgte også et pres.

»Jeg ved ikke, om det var angst eller stress, men jeg brækkede mig, når jeg skulle ind på scenen. Måske var det præstationsangst, for da jeg fik talentprisen, begyndte jeg at tænke: ”Hvad nu hvis folk ser mig på scenen og tænker: Så god er hun da heller ikke?”« siger hun til ugebladet og uddyber:

»Samtidig spillede jeg en voldsom rolle, hvor jeg var en mor, der skulle skrige højt, fordi hendes barn døde. Det blev for meget alt sammen, og til sidst måtte teatret pille mig af to forestillinger. Før i tiden kunne jeg tre ting på én gang. Pludselig kunne jeg ikke engang lave morgenmad til mig selv.«

Merete Mærkedahl blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2009, og året efter fik hun talentprisen under Årets Reumert for en forestilling på Aalborg Teater.

Tre år senere vandt hun danskernes hjerter, da hun indtog rollen som 'Badehotellets' Otilia, og i øjeblikket er hun ligeledes at finde på dansegulvet hver fredag, når TV 2 sender 'Vild med dans'.

Mens hun på dansegulvet danner par med den professionelle danser Thomas Evers Poulsen, hedder hendes partner i privaten Anna.

Og netop Anna er afgørende for, at hun kan få det hele til at hænge sammen dette travle efterår, har hun tidligere fortalt til B.T.

Skuespiller Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen under sæsonpremieren på 'Vild med dans'.
Skuespiller Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen under sæsonpremieren på 'Vild med dans'. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Nu er det sådan på de to produktioner, at der er nogle vanvittige dygtige produktionsmedarbejdere, som sørger for, at jeg kan komme fra A til B, og sørger for pauser og forplejning.«

»Og så vil jeg også godt lige sige, at vi i min familie har indrettet os sådan, at min kæreste, Anna, for tiden er hjemmegående med vores børn. For der er jo dage, hvor jeg ikke er hjemme hele dagen, og det ville ikke kunne hænge sammen, hvis ikke der var nogen, der holdt skansen derhjemme,« sagde hun grinende, da B.T. for et par uger siden spurgte ind til den propfyldte kalender.

Foreløbigt varer optagelserne til 'Badehotellet' til november. Hvor længe Merete Mærkedahls 'Vild med dans'-eventyr kommer til at vare, er i dommerne og seernes hænder.

Sikkert er det dog, at Merete Mærkedahl dukker op på TV 2 i bedste sendetid igen denne fredag. Her vil der være et særligt Halloween-tema.