Ulrik Wilbek
Ulrik Wilbek Foto: Claus Fisker
Ulrik Wilbek og det danske herrelandshold ser efter den overbevisende EM-åbning mod Makedonien nu frem mod tirsdagens kamp mod Østrig, der overraskende vandt med 10 mål over Tjekkiet i holdets første EM-kamp.

For landstræner Wilbek var det en meget stor overraskelse, at den næste danske modstander på den måde kunne køre hen over Tjekkiet, som forud for slutrunden var Wilbeks bedste bud på et hold, der kunne presse Danmark i EMs gruppe A.

- Østrig var kloge og effektive i den kamp, derfor vil vi også tage dem alvorligt. Det kom meget bag på mig, at de vandt med 10 mål. Jeg havde troet, at Tjekkiet var den største udfordrer til os, siger Wilbek.

TV: Boldsen: Vild med Østrigs lille smølf

- Jeg tror stadig på, at tjekkerne have en offday og kan spille meget bedre. For de har slået Serbien på udebane op til dette EM, og jeg har set dem dække fantastisk godt op. Men alt gik galt for dem, og alt gik godt for Østrig, og det gav det mærkelige resultat, siger Wilbek, der især advarer mod de østrigske fløje.

De er i topklasse ifølge Wilbek, og det gav i kampen mod Tjekkiet en del kontramål i første fase.

- Derudover har de en glimrende bagkæde, og det var altså uden deres bedste højre back, at de vandt med 10 mål over Tjekkiet, han kan være i spil i morgen, siger Wilbek med henvisning til Janko Bozovic.

TV: Han lavede dagens detalje

- Deres førstesyver er meget gangbar, også fordi Marinovic på mål gør det fint. En svaghed ved dem er deres returløb og andenbølge. De skal skifte to mand i forsvar-angreb i alt, hvad de foretager sig. Det skal vi straffe, men vi tager det meget alvorligt. De har vundet over Island og over Tyskland på udebane, og så vinder de altså med 10 over Tjekkiet, advarer Wilbek.

Landstræneren efterlyser forbedringer hos sit eget hold i det etablerede angrebsspil i forhold til kampen mod Makedonien.

De danske landshold træner mandag eftermiddag i Herning. Ved den lejlighed sidder Bo Spellerberg og Mads Christiansen over med småskader, som ikke skulle blive et problem i forhold til Østrig-kampen.

Anders Eggert er stadig ikke i stand til træne med.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.