Tålmodigheden var efterhånden ved at være opbrugt for de fleste håndboldelskere.

Jesper Jensens kontrakt med DHF stod til at udløbe til sommer, og ingen vidste, om han ville forlænge kontrakten og dermed fortsætte som landstræner for det danske kvindehåndboldlandshold.

Lige indtil i søndags, hvor en treårig kontraktforlængelse endelig blev officiel til stor glæde for landsholdsspiller Louise Burgaard.

»Det er fuldstændig essentielt vigtigt. Jeg gik virkelig og var nervøs, og var sådan: 'Hvorfor fanden kommer der ikke noget ud?',« siger den danske Metz-spiller og fortsætter:

Louise Burgaard glæder sig over landstrænerens kontraktforlængelse.
Louise Burgaard glæder sig over landstrænerens kontraktforlængelse. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg kunne slet ikke forestille mig, at vi skulle bygge noget nyt op her et halvt år inden VM på hjemmebane og et år inden OL.«

Det var dog ikke længe, Louise Burgaard og resten af det danske kvindehåndboldlandshold nåede at glæde sig over nyheden, inden beskeden nåede frem til resten af Håndbolddanmark.

»Jeg tror, vi fik det at vide en halv time før jer (andre, red.),« fortæller hun.

Og selvom det ikke er længe siden, Louise Burgaard modtog den glædelige nyhed, er hun ikke i tvivl om vigtigheden af, at Jesper Jensen fortsætter i jobbet som landstræner.

Burgaard var fuld af glæde, da hun modtog beskeden om Jesper Jensens kontraktforlængelse.
Burgaard var fuld af glæde, da hun modtog beskeden om Jesper Jensens kontraktforlængelse. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Folk, der er i normale job, kan måske relatere til det at få en ny chef. Det betyder jo alverden. Er det nye principper? Hvad motiverer vedkommende? Kan vedkommende lide dig eller ej? Er der en masse ændringer? Er de systematiske? Er de kreative? Der er jo så mange ting, og en landstræner har ens skæbne i sine hænder.«

»Vores største drøm er at spille på landsholdet og udrette store ting, og hvis du får en landstræner, hvor du ikke passer ind i spillestilen, eller vedkommende ikke lige ser din vej, jamen, så er du doomed. Så jeg synes bare, at det er virkelig, virkelig vigtigt, og det ville bare kræve så meget at skulle opbygge noget nyt.«