Kevin Magnussen i aktion i grandprixet.
Kevin Magnussen i aktion i grandprixet. Foto: JASON REED

AUTO-PRIX-AUS

Racerbanen i Albert Park er flad som en pandekage. Men for Kevin Magnussen var det som at køre i en rutschebane, da danskeren søndag morgen gjorde comeback i Formel 1.

For det australske grandprix bød på lidt af det hele – og det sluttede ikke mindst på toppen for manden i den gule Renault med nummer 20.

Det blev til en 12.-plads – hvilket var to pladser bedre end startplaceringen. Men de kolde tal fortæller langtfra hele historien om en dag, hvor Kevin Magnussen gennemførte et imponerende comeback, med to kollisioner som omdrejningspunkt.

Det første var danskeren selv involveret i.

For umiddelbart så det ud til, at Kevin Magnussens comeback var overstået efter bare to sving.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

For godt nok avancerede danskeren hurtigt nogle placering (ligesom Renault-kollega Jolyon Palmer, der startede lige foran danskeren), men på vej ud af sving to bumpede danskeren ind i en konkurrent.

Det kostede en punktering på venstre forhjul.

Her er Kevin Magnussen i den bagerste gule Renault på vej ud af sving to. kort efter går det galt.

Og det slog et væld af gnister op fra den gule Renault-racer, fordi undersiden af karosseriet slæbte mod asfalten. De ramte i øvrigt lige op i ansigtet på McLarens Jenson Button, danskerens gamle holdkammerat.

Kevin Magnussen måtte i pit og have skiftet dæk. Da han kom ud igen, var han hurtigt en omgang efter alle andre, og det så ud til at være slut.

Indtil 17. omgang. Her kom McLarens Fernando Alonso ud for en voldsom ulykke, da hans racer nærmest blev pulveriseret mod barrieren. LÆS MERE OM DEN ULYKKE HER

Det betød, at løbet blev afbrudt med rødt flag, kørerne blev kaldt i pit – og efter en længere pause blev løbet sat i gang med safety car.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

En meget god nyhed for Kevin Magnussen, for på grund af det røde flag fik danskeren lov først at indhente den tabte omgang, så han pludselig var med igen.

Stadig sidst, som nummer 18, men med kontakt. (Artiklen fortsætter under billederne)

Kevin Magnussen hilser på fans.

Og så begyndte Kevin Magnussen sit store comeback, hvor han kravlede langsomt frem gennem feltet. Overhalede modstanderne og fik hjælp af pitstop.

Til sidst blev det altså til en 12.-plads, hvilket var lige bag teamkollega Jolyon Palmer, der dog slet, slet ikke havde samme modgang som danskeren.

Mod slutningen af løbet kørte Kevin Magnussen endda klart hurtigere end briten og sluttede bare to sekunder efter ham.

Til gengæld sluttede danskeren foran sin gamle McLaren-makker Jenson Button, der blev 14er.

Nico Rosberg vandt løbet foran Lewis Hamilton, og Mercedes fortsatte altså sin dominans fra de seneste sæsoner. Sebastian Vettels Ferrari fulgte dog længe godt med og førte i lang tid. Han blev treer.

Næste grandprix er om 14 dage i Bahrain.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.