Onsdag eftermiddag talte og grinede Sebastian Vettel og Charlie Whiting sammen.

Det skulle vise sig at blive deres sidste stund.

Charlie Whiting, Formel 1's mangeårige løbsleder og sikkerhedschef, døde pludselig torsdag morgen i Melbourne i Australien, hvilket har efterladt Formel 1-verdenen i chok.

Heriblandt Ferrari-køreren Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel vil mindes Charlie Whiting som en mand med et meget åbent sind.
Sebastian Vettel vil mindes Charlie Whiting som en mand med et meget åbent sind. Foto: JAMES ROSS
Vis mere

»Jeg var i chok, hvilket vi alle stadig er. Særligt fordi, jeg talte med ham i går, hvor vi gik de første hjørner af banen sammen,« udtaler Sebastian Vettel sig, skriver mediet MotorSport.

Sebastian Vettel og Charlie Whiting gik helt præcist sammen for at inspicere Formel 1-banen inden årets første Grand Prix, som køres i Melbourne den 17. marts.

»Det er svært at kapere, når nogen ikke er her mere. Jeg har kendt ham i lang tid, og han har været vores mand, kørernes mand. Der er regler, der skal overholdes, og så er der os. Han befandt sig i midten,« siger Vettel, som vil huske ham for en meget åben mand.

»Hvem som helst kunne spørge ham om alt på alle tidspunkter. Hans dør var altid åben. Han var en meget rar mand.«

Foto: Phil Noble
Vis mere

Ifølge det internationale bilsportsforbund, FIA, døde Charlie Whiting af en blodprop i lungerne.

Charlie Whiting startede sin Formel 1-karriere som mekaniker i 1977 og var chefmekaniker for Brabham-teamet, de Nelson Piquet vandt VM to gange i begyndelsen af 1980´erne.

Brabham var ejet af sportens økonomiske bagmand Bernie Ecclestone, og da han solgte teamet i slutningen af 1980´erne, hjalp han Whiting til et nyt job hos det internationale bilsportsforbund FIA.

Charlie Whiting blev 66 år gammel.