350 kroners rabat for en gennemsnitlig dansk husstand.

Sådan lød håndsrækningen til landets elkunder, da den socialdemokratiske regering, DF, SF, Radikale Venstre og Kristendemokraterne fredag aften lagde en reformpakke frem.

Mange danske elkunder har de seneste uger og måneder forsøgt at råbe Christiansborg op og bedt om hjælp til at betale historisk høje elregninger.

I mange husstande er der tale om ekstraregninger på tusinder af kroner om året på grund af historisk høje elpriser.

Og fredag skete der så endelig lidt.

Planlagte reduktioner af elafgiften, som lige nu er 90 øre per kWh, blev reduceret mere og hurtigere, end der ellers var lagt op til.

Fra 1. juli sænkes elafgiften med 14 øre per kWh, og frem mod 2030 sænkes afgiften, så den lander på 62,9 øre.

Det betyder, at en gennemsnitlig dansk husstand med et forbrug på 4.000 kWh om året sparer 350 kroner i 2022 og 850 kroner i 2030, viser beregninger fra Dansk Energi.

Her roser man initiativet, men erkender, at man gerne havde set elafgiften sænket langt mere.

»Hvis den danske elafgift var en elefant, så bliver den spist i ganske små bidder. Jeg havde selvfølgelig gerne set, at politikerne havde taget en større bid her og nu, men de 14 øre, prisen bliver sænket med i 2022, er en håndsrækning til forbrugerne i en tid med voldsomme energipriser,« lyder det fra Lars Aagard, direktør i Dansk Energi, i en udtalelse:

»Det fjerner dog ikke det faktum, at danskerne stadig kigger ind i en højere elregning i år.«

Reformpakken har siden fredag fået flere danskere til at måbe i kommentarspor på sociale medier og spørge sig selv, om det virkelig er resultatet af de drøftelser, som Dan Jørgensen indkaldte Folketingets partier til i sidste uge.

I den forbindelse lød det, at partierne skulle diskutere, hvordan man eventuelt kan afhjælpe de voldsomme ekstraregninger til el og gas, som lige nu rammer danske husstande og erhvervsdrivende.

B.T. har kontaktet Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet for at høre, om det så var det, eller om der kan være mere hjælp på vej?

Og der er umiddelbart godt nyt til de danskere, som håber på en ekstra håndsrækning.

Fra ministeriet lyder det nemlig, at de sænkede elafgifter, vi så fredag, og partiernes drøftelser med klimaminister Dan Jørgensen er to forskellige ting.

Med andre ord: Hvis ellers partierne kan nå til enighed om noget, kan der være mere hjælp på vej.

Andre læser også