Julen nærmer sig, og det betyder også sæson for julefilm. En amerikansk filmjournalist har desværre fundet en ting ved julefilmene, der slet ikke giver mening.

Filmredaktør Gabriella Geisinger fra Digital Spy, der er en af Storbritanniens største underholdningsmedier, har set nærmere på julefilmen 'Elf' fra 2003 med Will Ferrell i hovedrollen som mennesket Buddy, der vokser op blandt alfer på Nordpolen.

Filmen er blandt de mest populære julefilm nogensinde og blev for nogle år siden blandt andet opført som en musical i Danmark, men noget hænger ikke helt sammen, skriver filmredaktøren i en klumme.

»Det er et problem, der faktisk optræder i mange julefilm,« skriver hun.

Elf.
Elf. Foto: New Line Cinema
Vis mere

Hun henviser til filmens klimaks, da Buddy (Will Ferrell) finder julemanden, hvis rensdyr ikke vil flyve på grund af manglende julestemning blandt menneskene. Jovie (Spillet af Zoeey Deschanel) står i Central Park i New York og får en stor menneskemængde til at synge 'Santa Claus Is Coming To Town', og pludselig begynder der at ske noget.

Sangen hjælper, og da julemanden til sidst flyver over hovedet på forsamlingen af det måbende jule-kor, går det op for dem: Julemanden findes!

Og her har vi problemet, mener filmredaktør Gaberiella Geisinger.

De troede til at begynde med ikke på, at julemanden fandtes. Men i filmens univers findes han jo, hvilket betyder, at han jo afleverer gaver. Hun spørger så undrende:

»Hvor mange forældre er stået op julemorgen og opdaget bunker af gaver under juletræet, som de aldrig har købt? Har de ikke tænkt 'vent lige, købte jeg dem i en rus af kanelsukker og glemt det igen eller måske..Julemanden?«

Hun tilføjer:

»Det er et plot-hul, der findes i så mange film, hvor julemanden findes, og det er sjældent forklaret, hvorfor forældre aldrig opdager, at der er gratis gaver til deres børn.«

Kender du julefilm, der ikke giver nogen mening? Skriv hvad der er galt i en mail til krdn@bt.dk.

Filmplakat.
Filmplakat. Foto: Filmplakat.
Vis mere