Efter 30 års tro tjeneste er det slut med den velkendte pølsevogn på Banegårdspladsen i Aarhus. Til gengæld er en ny, arkitekttegnet udgave klar til at tage over.

»Den gamle pølsevogn har stået på Banegårdspladsen i godt 30 år, og den var 40 år gammel. Så det var på høje tid. Kommunen var ikke tilfreds med vores tegninger af en ny, men nu har kommunens arkitekt med stadsarkitektens blå stempel selv tegnet en ny pølsevogn, der har det helt rigtige udtryk, så den passer ind på pladsen,« siger Jørgen Brixen til Århus Stiftstidende.

Han er daglig leder af Børnenes Kontor, der driver otte pølsevogne i Aarhus.

Onsdag sættes den nye vogn op, og den giver helt nye muligheder. Modsat den gamle kan den åbnes på alle sider, så man ikke er i tvivl om, hvorvidt det er et skur eller en pølsevogn.

Foto: Børnenes Kontor
Vis mere

Det er kommunens arkitekt Benny Ernlund Jørgensen, som har tegnet den nye vogn, der er udført i aluminium.

Allerede mandag gik brolæggere i gang med at forberede pladsen foran vognen ved at lægge brosten.

Fredag den 21. september er pølsevognen klar til at tage imod sulte aarhusianere og andre, der lægger forvejen forbi en af de mest besøgte pladser i Aarhus.

Overskuddet fra salget går som altid til den selvejende humanitære organisation Børnenes Kontor, der hjælper børn i Danmark og udlandet.

Foto: Børnenes Kontor
Vis mere