Den populære digter Yahya Hassan har på Facebook lagt et billede af den kendte sociolog og folketingskandidat for Liberal Alliance Henrik Dahl udstyret med nazi-uniform .

Det sker på Facebook, hvor indvandrer-digteren i en kommentar skriver:

'Igen må jeg konstatere at et højreorienteret svin har delt mine holdninger halvt. Må blindheden se dig for at være blind for det fulde interview'.

Under kommentaren har Yahya Hassan lavet et sort-hvid billede, hvor Henrik Dahls ansigt er sat ind i et billede med en nazist.

Baggrunden er et opslag, som Henrik Dahl skrev tidligere lørdag, hvor han linker til en BT-artikel, hvor Yahya Hassan fortalte, at han forstod terroristen Omar El-Hussein. Henrik Dahl skriver:

'Den formodede digter forstår den formodede gerningsmand. Formodentlig.'

Det får altså Yahya Hassan til at reagere ved at lægge et billede af Henrik Dahl i nazi-uniform ud på tråden med teksten, hvor han kalder ham et højreorienteret svin.

Efterfølgende forklarer Henrik Dahl i tråden, at det handler om ordet ’formodentlig’.

BT har talt med Yahya Hassan, der uddyber:

»Hvorfor er det mere forfærdeligt at portrættere Henrik Dahl i naziuniform end det er at portrættere Muhammed med en bombe i sin turban? Det ene indikerer, at en højreorienteret er nazist, mens det andet indikerer at en muslim er jihadist. Begge dele er efter min mening forkerte, men det var ikke mig der opfandt omgangsformen og fremgangsmåden, jeg kopierer den bare i en anden sammenhæng for at illustrere  det latterlige i absolut ytringsfrihed. Det viser Henrik Dahls hykleri, når han bliver fornærmet over sig selv i naziuniform, når han samtidig går ind for Muhammed-tegningerne« siger han til BT.

Men det lader da ikke til, at han bliver fornærmet...

»Jo, ellers ville han ikke bruge energi på at skrive, at 'der var engang en ung digter, man kunne have en vis respekt for', som han gør i en af sine updates«.

Hvorfor bruger du et så groft udtryk som højreorienteret svin?

»Det er kun for at vise, at man også kalder muslimer mange ondsindede ting.  Det er ren illustration af, hvordan muslimer også omtales bare med omvendt fortegn,« siger Yahya Hassan.

Henrik Dahl besvarer Hassans provokationer i en update:

'Det samfund, jeg kæmper for, er et samfund, hvor en ung mand, der har opnået en vis berømmelse, som efterfølgende er steget ham til hovedet, har ret til at sammenligne magthaverne med nazister.

Derfor ville jeg selvfølgelig ikke - hvis jeg rent faktisk var magthaver - krumme et hår på Yahya Hassans hoved, selvom han talte grimt om mig og rettede de mest forrykte beskyldninger imod mig.

At magthaverne generelt har den holdning, er en af de ting, jeg elsker højest ved det liberale demokrati'.

BT arbejder på en kommentar fra Henrik Dahl.