Søren Pind morer sig sammen med Lykke Friis på Facebook.
Søren Pind morer sig sammen med Lykke Friis på Facebook. Foto: Linda Henriksen

Venstres Søren Pind kalder Manu Sareen skadelig for den politiske stand

Venstres Søren Pind har ikke meget til overs for kirkeminister Manu Sareen. Efter det er kommet i torsdagens udgave af BT, at Manu Sareen har været flere år om at udbetale penge til et indisk børnehjem efter salget af et børnebog, reagerer den tidligere udviklingsminister skarpt mod sin politiske modstander.

Han kalder ligefrem Manu Sareen for et broddent kar.

- Jeg forsvarer normalt gerne politikere - også fra andre partier - når de er gennem mediemøllen. Det har jeg gjort med Mette Frederiksen, Jeppe Kofoed og Morten Messerschmidt. Men jeg må også sige til, når jeg synes, at vi har at gøre med et broddent kar for vores stand. Og det mener jeg, at Manu Sareen er, siger Søren Pind til BT og giver et eksempel.

Radiakl

- Hvis man ser på nogle af de svar, som Manu Sareen giver bl.a. Lykke Friis på ligestillingsområdet, er det jo nedladende. Man kan bare sige, at han intet gør for at forhindre udbredelsen af bl.a. udtrykket mytomanu, siger Søren Pind.

Ordet 'Mytomanu' ligger ganske tæt på 'mytomani' der i Den Store Danske encyklopædi er defineret således:

- Mytomani, patologisk løgnagtighed, sygelig tilbøjelighed til at fremføre usandfærdige og ofte dramatiske hændelsesforløb, typisk med den mytomane som hovedperson. Mytomane personer har ofte såkaldte histrioniske personlighedstræk.

Hele sagen har fået flere Venstre politikere til at more sig på Facebook.


Manu special

Således skriver Venstres udenrigsordfører Søren Pind på Lykke Friis' væg:

- Har du set dagens mytomanu?

Pinds besked er ledsaget af et link til BTs forsidehistorie om Manu Sareen, der er blevet afsløret i ikke at have overført penge til et indisk børnehjem, hvilket han ellers havde lovet.

Lykke Friis svarer på Facebook folketings-kollegaen Søren Pind med følgende bemærkning:

- Tak spids. MANUpulator?

Det får Pind til at udbryde:

- Ha ha ha Manupulation:-)

Det er ikke kun Venstre, der håner Manu Sareens noget forsinkede betaling til børnehjemmet i Indien.

Konservativ Ungdom har valgt at starte deres egen indsamling til børnehjemsbørn i Indien og kalder Manu Sareens usmagelig.

- Det er dybt usmageligt, at vi har en minister, som har lovet penge til børn med trange kår i Indien, og brugt dem som markedsføringsmateriale for hans børnebog. Jeg forstår ikke, at man kan se sig selv i øjnene, når man udnytter fattige børn på den måde, siger landsformand i Konservativ Ungdom Kristoffer Beck.

Han anbefaler alle medlemmer af partiet at donere tre kr. til børnehjemmet i Indien for at vise, at at alle danskere ikke er 'løgnagtige' som Manu Sareen, som Kristoffer Beck formulerer det.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.