Præst Michael Schwensen fra Tversted Kirke i Nordjylland er blevet påbudt at gå i sorte sko. Men han ville hellere have et par hvide kondisko på.
Præst Michael Schwensen fra Tversted Kirke i Nordjylland er blevet påbudt at gå i sorte sko. Men han ville hellere have et par hvide kondisko på. Foto: Iris/Scanpix/Tversted kirke
Der er udbrudt hellig krig i Tversted Kirke i Nordjylland. 

Provst Ole Nybro nægter her at give sognepræst Michael Schwensen lov til at have kondisko på under præstekjolen.

- Der hører en bestemt kodeks til præstekjolen. Og sådan er det, lyder begrundelsen for afvisningen fra provsten overfor BT. Han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere idet 'der er tale om en personalesag.'

Præst Michael Schwensen oplyser, at han nu har fået besked på ikke at udtale sig yderligere i sagen, efter han har udtalt følgende til Kristeligt Dagblad:

- Det kan ganske vist lyde morsomt, men der er en dyb alvor i det her. Jeg mener ikke, det er tidssvarende at rende rundt i sorte sko og strømper og sort kjole.

Provstens afvisning af kondisko har skabt splittelse blandt flere fremtrædende præster. Teolog og debattør Sørine Gotfredsen er på provstens side.

- Det skulle nødigt ende med, at menigheden snakker om præstens sko i stedet for det budskab, han forkynder, udtalte hun tidligere i dag til BT.

Den kendte danske præst og forfatter Johannes Møllehave kan dog ikke se noget galt i præstens ønske om fornyelese af præste-uniformen.

- Jeg kan ikke se noget galt i det. Så længe det ikke er fordi, han har ikke respekt for sit embede. Man skal ikke gå i for små sko. Det er vigtigere end farven.  

 

Hvad mener du? Går provsten i for små sko, eller er det præsten, der er galt på den? Deltag i debatten herunder eller på BTs Facebook-side.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.