Mange af borgerne på Nordborgvej i Nordborg raser over, at Sønderborg Kommune vil lade vejen skifte navn til Bitten og Mads Clausens Vej.

Selv om Bitten Clausen er elsket og beundret på Als for at have løftet den tunge arv og ført Danfoss videre, da hendes mand, Mads Clausen, døde i 1966, er der alligevel en grænse for borgernes hengivenhed.

I sidste måned rundede »Dronningen af Danfoss«, som Bitten Clausen kaldes, 100 år. I den anledning mente politikerne i Sønderborg Kommune, at det var passende at opkalde en vej efter hende og Mads Clausen, der grundlagde Danfoss i 1933.

Virksomhedens hovedsæde har alle dage ligget i Nordborg, og derfor var det oplagt at lade Nordborgvej i netop Nordborg skifte navn til Bitten og Mads Clausens Vej.

Den idé har skabt ballade på vejen i en grad, så 80 procent af de berørte borgere ifølge jv.dk har skrevet under på at forhindre navneskiftet.

Argumentet lyder, at det nye vejnavn er alt for langt, og virksomheder, der har adresse på vejen, skal bruge penge på at skifte skilte og visitkort.

Meget tyder på, at borgerne må vænne sig til at skulle bo på Bitten og Mads Clausens Vej. Ifølge jv.dk står Sønderborgs borgmester, Aase Nyegaard (Fælleslisten), fast på navneskiftet. Det socialdemokratiske byrådsmedlem, Erik Lauritzen, mener heller ikke, at planen kan stoppes på nuværende tidspunkt:

- Det mener jeg ikke, vi kan ændre på nu. Det er jo en gave. Men hvis 80 procent af borgerne er i mod, er det en trist gave at give, siger han til jv.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.