Arne Astrup er rasende over, at han nu skal betale over 16.000 kroner mere om året for sit boliglån. Han kalder Totalkredits prisstigninger for 'legaliseret tyveri.' (Arkivfoto)
Arne Astrup er rasende over, at han nu skal betale over 16.000 kroner mere om året for sit boliglån. Han kalder Totalkredits prisstigninger for 'legaliseret tyveri.' (Arkivfoto) Foto: Marie Hald

Den kendte slanke-ekspert Arne Astrup går til angreb på sit realkreditinstitut på Facebook.

Totalkredits kunder skal betale mere for deres boliglån. Selskabet hæver prisen for at administrere lånene - de såkaldte bidragssatser, og det får flere kunder til at protestere.

Blandt dem er den kendte ernæringsekspert Arne Astrup, som er blevet så vred over prisstigningerne, at han raser over selskabet på Facebook.

Realkreditankenævnet

Personligt skal han betale 16.552 kroner mere om året, og det får ham til at kalde prisstigningerne for legaliseret tyveri.

En holdning, han uddyber over for finans.dk.

»Jeg synes, at det er uhørt, at vi har en sektor, hvor det er muligt for et selskab bare at beslutte sig for at tjene mere på dets mange kunder, når kunderne ikke har en reel mulighed for at komme ud af aftalen med det pågældende selskab. For hvis man skifter selskab, er der en masse omkostninger forbundet med det, så man er reelt fanget og prisgivet,« siger Arne Astrup til finans.dk.

Arne Astrup er leder af Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet. Og han er utilfreds med, at det - i modsætning til andre varer i andre selskaber - er så dyrt at skifte realkreditinstitut, at det faktisk ikke kan betale sig at skifte.

Arne Astrup er blot en af flere utilfredse kunder. bt.dk kunne tidligere tirsdag fortæller historien om Henrik Steen Madsen og Helle Lundgren, som har klaget over Totalkredit og fået medhold.

Skal man tro de udtalelser, finans.dk har fået fra koncernchef i Nykredit, som ejer Totalkredit, skal Astrup dog ikke glæde sig for tidligt.

»Jeg har stor forståelse for, at stigningerne i bidragssatserne kan være mange penge for den enkelte kunde. Derfor har vi også spurgt os selv, om det virkelig er nødvendigt. Og det er det desværre,« siger Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit, til finans.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.