Hvid Jul? (arkivbillede fra 13.12.2012)(Foto: Lars Pauli/Scanpix 2012)
Hvid Jul? (arkivbillede fra 13.12.2012)(Foto: Lars Pauli/Scanpix 2012) Foto: Lars Pauli

Resten af landet er ramt af plusgrader og tøsne, og de milde temperaturer fortsætter.

Den snestorm, der ramte hele landet søndag, fik måske mange danskere til at satse på en hvid jul. Men der var ikke meget sne tilbage her til morgen, fordi temperaturen har sneget sig op på plusgrader. Kun i Nordjylland kan man stadig satse på en hvid jul, fortæller DMIs vagtchef Mogens Rønnebæk:

- Det er meget pænt, mildt og stille og roligt over hele landet. Det er diset med lidt solskin og med temperaturer mellem to og fem grader. Det er koldest i Nordjylland, så der kan man nok godt tale om en hvid jul, siger han.

Og et snefald senere på dagen kan vi også kun kigge langt efter. For sneen er nemlig helt udskiftet med regn:

- Der kommer et nyt lavtryk i aften og i nat med regnvejr og kraftig blæst. Vi kan få vindstød op til stormstyrke, og det vil få bugt med det sidste sne i løbet af aftenen. Nordjyderne får dog tøsne og ikke regn, siger Mogens Rønnebæk fra DMI.

Han garanterer desuden, at de kommende par juledage heller ikke bliver særlig dramatiske rent vejrmæssigt:

- Vinden begynder at tage af i morgen, hvor vi får en skyet dag med lidt regn og byger og op til fem grader. Også 2. juledag bliver mild, så der er ingen udsigt til trafikale problemer for de mange, der skal til julefrokoster de kommende par dage, siger Mogens Rønnebæk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.