Et fantastisk billede af en dansk politimand, der leger med en syrisk pige, hitter på nettet. Men ikke kun på grund af den gode gerning. Verdens kvinder er vilde med den danske politimand, der betegnes som 'lækker'.

Hvilken hånd vælger du? Det var nok det, som den lille syriske pige prøvede at spørge den flinke danske politimand om, da hun onsdag eftermiddag udså ham som sin legekammerat på Sønderjyske Motorvej ved Padborg.

Sammen med en gruppe andre flygtninge - og formentlig også hendes forældre - forsøgte den lille pige til fods at nå til Sverige. En tur, der var hård for de voksne - og som nok var meget hård for børnene.

Men i en pause fra vandringen blev der alligevel plads til lidt smil. Mens resten af den vandrende gruppe sad og hvilede benene, ville den lille pige lege med den danske politimand, som var helt med på at agere legekammerat.

Den syriske pige er vild med at lege med den danske betjent.
Den syriske pige er vild med at lege med den danske betjent. Foto: Claus Fisker
Vis mere

I en fotoserie taget af bl.a. BTs fotograf Claus Fisker ses, hvordan den lille pige skiftevis holder håndfladerne lukkede og åbne samt skraldgriner af politimanden.

Det søde foto har rørt mange danskeres hjerter. Men også uden for landets grænser er den rare politimand et hit, efter at billedet er blevet delt med lynets hast på de sociale medier. De udenlandske brugere er dog mest optaget af politimanden, som tilsyneladende har et udseende, som mange finder aldeles tiltrækkende.

'Jeg ville også krydse en grænse for at se ham. 'Jeg er ikke sikker på hvem den fyr er, men jeg vil giftes med ham'. 'Meget fotogene politifolk, de har i Danmark'.

Sådan lyder nogle af de mange kommentarer på de sociale medier reddit.com og imgur.com, hvor billedet af politimanden hitter vildt. Alene på imgur.com er billedet blevet set af mere end 1,2 millioner brugere. Og flere tusinder har kommenteret billedet på de to medier.

'Du er en flot mand', skriver en bruger om den jyske betjent, mens flere brugere erklærer sig enige.

Den jyske betjent leger med den syriske pige under vandringen på Sønderjyske Motorvej onsdag.
Den jyske betjent leger med den syriske pige under vandringen på Sønderjyske Motorvej onsdag. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Og andre selvbevidste danskere kan også glæde sig over det flittigt diskuterede billede. For det er ikke kun 'den flotte politimand', der får ros. Flere brugere på de sociale medier er så overraskede og begejstrede over mandens udseende, at de spørger til, om alle danskere ser så godt ud.

'Er det bare mig, eller ser betjente fra den del af verden bedre ud end amerikanske betjente?', lyder det fra en bruger.

Spørgsmålet debatteres intenst, men overordnet er brugerne enige:

'Jeg så ikke en eneste ikke-attraktiv dansker i al den tid, jeg boede i Danmark. De er allesammen høje, pæne, sunde og med pæn hud, de har lyse øjne, og de fleste er lyshårede. Jeg var overrasket over mængden af attraktive mennesker', lyder det fra en bruger.

Andre læser også