Det er koldt derude. Især i det jyske, hvor termometrene nåede helt ned på minus 12 grader natten til onsdag. Og onsdag tegner også til at blive en rigtig kold dag.
Det er koldt derude. Især i det jyske, hvor termometrene nåede helt ned på minus 12 grader natten til onsdag. Og onsdag tegner også til at blive en rigtig kold dag. Foto: HENNING BAGGER

Mere sne på vej

Du er stået op til en bidende kold onsdag med temperaturer, der er en dybfryser værdig. Og lad det være sagt med det samme: Det bliver endnu koldere!

Mens du lå og puttede dig under dynen mellem tirsdag og onsdag, nåede termometrene flere steder i Jylland helt i bund.

- Det har været én af denne vinters absolut koldeste nætter.

Det siger meteorolog Danny Høgsholt fra TV2 Vejrcenter til bt.dk.

I Vojens i Sønderjylland slog de rekord med helt ned til 12 graders frost, og generelt var onsdag nat rigtig kold. Især i Jylland,  hvor de fleste steder lå mellem minus syv og 10 grader. I den østlige del af Danmark var det lidt 'varmere'. Her var der nemlig lidt flere skyer på himlen, så her måtte man nøjes med omkring to, tre eller fire graders frost.

til Scanpix Arkiv


Glatføre


Og den kolde nat bliver efterfulgt af en meget kold onsdag. 

- Temperaturerne stiger kun ganske langsomt, og mange steder i Jylland vil man i formiddag fortsat have seks, syv, otte graders frost. Så det bliver en rigtig kold dag, forudser Danny Høgsholt.

Og der er ingen tegn i sol, måne eller vejrkort på, at det bliver anderledes lige med det samme. Faktisk kan temperaturerne én af de kommende nætter nå helt ned på minus 15 grader.

- Vi har ikke set det koldeste endnu. Jeg tror, det bliver lidt koldere de kommende nætter, siger Danny Høgsholt.

- Det er rigtig koldt - også for årstiden. 15 graders frost er ikke noget, vi ser hver dag, heller ikke om vinteren.

Og ikke nok med, at det er koldt. Der er også mere sne på vej. Især til det i forvejen hårdt ramte Nord- og Vestjylland.

- I Nordjylland og i Vestjylland falder der omkring fire, fem centimeter sne i dag, men det blæser også op samtidig med, at der er frostvejr, så er der altså risiko for mere snefygning.

Derudover er der udsigt til sne i løbet af onsdag til den nordlige og centrale del af Sjælland.

Drømmer du om en grøn vinter med efterårs-agtige vejrforhold, må du blive i drømme land. Vi bliver nemlig i fryseren en rum tid endnu.

- Denne vejrtype med sne og frost ser ud til at fortsætte til helt op under juletid.

Og det giver gode betingelser for den eftertragtede hvide jul.

- Vores hvid-juls-barometer står på 14 procent i dag, og det er nok en smule konservativt. Lige nu ser det ud til at kulden bliver ved, og det er jo hovedingrediensen, hvis vi skal have hvid jul. Lige nu er chancerne for en lokal hvid jul nok 50 procent, mens det er noget mere usikkert, om vi får landsdækkende hvid jul, siger Danny Høgsholt.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.