Lyt til artiklen

I 2016 snuppede Toyota Corolla’en igen førstepladsen som den mest sælgende bil i verden, og med et forspring på mere end 35.000 solgte biler ned til andenpladsen i de første to måneder af 2017, ser det ikke ud som om, at den bliver indhentet lige med det samme.

Det viser en opgørelse fra analysebureauet focus2move, der samler data fra 130 markeder verden over. Listen er ikke hundredprocent præcis, da det er vanskeligt at indsamle informationer fra alle verdens lande, men den giver et meget godt overblik.

Lige siden den første Corolla blev født i 1966, har salget af den japanske bilmodel udviklet sig, og modellen er den mest sælgende bil nogensinde. I 2016 alene blev der solgt 1.311.413 Corolla’er verden over. Selv om det er nok til at fastholde førstepladsen, er det faktisk et fald på 4,1 pct. i forhold til 2015.

Andenpladsen, der går til VW Golf, har dog oplevet et endnu større fald - nemlig 6,1 pct. i forhold til 2015. Golfen, der især er populær i Europa, har altså ikke langt ned til tredjepladsen: Ford F-series, der til gengæld har oplevet en stigning i salget på 7,6 pct.

Det er især amerikanerne og canadierne, som er vilde med den populære pick-up fra Ford. I de første to måneder af 2017 har pick-up'en da også overhalet Golf'en på andenpladsen.