Manden bag verdens største fildelings-site Megaupload, Kim Dotcom, har fået beslaglagt afsindige værdier. En Rolls Royce, 15 Mercedsbiler og to 1:1 statuer af giraffer

FBI har bedt kollegaerne i New Zealand anholde en amerikansk statsborger, som de mener har snydt Hollywoods stenrige filmselskaber for et beløb i omegnen af en halv milliard dollars. Og nogle af de mange penge må i den grad være havnet på piratens egen konto. 

Mandens borgerlige navn er Kim Schmitz. Han er resultatet af et ægteskab mellem en tysker og en finne, men har boet i USA det meste af sit liv. Legenden samler sig dog om hans kunstnernavn 'Kim Dotcom'.

Han er 38 år gammel. Stærkt overvægtig. Han har hang til topløse kvinder, dyre biler, kunst uden smag og umådeholdent pengeforbrug.

Og så er han indehaver af internettes største markedsplads for fildeling af piratkopierede film, musik, og programmer.

I går besluttede en domstol på New Zealand, at Kim Dotcom og tre af hans nærmeste medarbejdere skal sidde fængslet, mens efterforskerne fra FBI forsøger at komme til bunds i et sæt sagsakter, der har et omfang, som udmærket ville kunne oppebære eget postnummer i Vestjylland.

I sagens akter findes blandt andet en fuldstændig afsindig bunke biler, kunst og bling bling af forskellig art, som som er blevet beslaglagt fra Kim Dotcoms 160 millioner kroner dyre, lejede landsted på New Zealand.

Blandt de beslaglagte effekter findes en Rolls Royce Phantom, 15 spritnye Mercedeser og en lyserød Cadillac fra 1959.

En anden del af bevismaterialet er en hjemmeproduceret 'dokumentarfilm' om en ferie, Kim Dotcom og vennerne holdt sidste år i forbindelse med det årlige Formel 1 Grand Pric i Monaco.

Den 38-årige internetpirat og hans venner kørte fra Paris til Monaco i to Ferrarier, en Porsche og en sort Mercedes. Vel fremme i fyrstendømmet stod en lystyacht, der angivelig er verdens største, klar til standsmæssig indkvartering af Kim Dotcom og hans entourage, som i dette tilfælde bl.a. bestod af en sand velsignelse af topløse modeller med hang til champagnesprøjt på mælkekirtlerne.

Kim Dotcom nægter sig skyldig i alle anklager, og mener selv, at han er offer for en smædekampagne fra FBI's side. Han betragter sig selv som en slags politiske fange.
Og bag komplottet mod ham står naturligvis de stenrige produktionsselskaber af film, musik og computerprogrammer.

Se billederne ved at bladre i billederne øverst i artiklen.