Forskere fra Bulletin of the Atomic Scientists, der står bag det berømte Dommedagsur, har justeret på urets tid. Ifølge forskerne er verden nu blot to og et halvt minut fra dommedag.

Det skriver de ledende forskere fra mediet, Lawrence Krauss og David Titley, på deres hjemmeside, thebulletin.org.

Årsagen til, at uret nu står på 23.57:30, begrunder forskerne med, at verden i øjeblikket er faretruende tæt på en global katastrofe. Det skyldes den trussel, der er mod verden i øjeblikket, når det kommer til klimaforandringer og atomvåben.

Forskerne mener, at der truslerne står en mand, der har gjort det hele værre - Donald Trump.

'Denne igangværende 'trussel mod verdensituationen' var baggrunden for en stigning i skinger nationalisme i 2016, inklusiv en amerikansk præsidentvalgkamp, hvori sejrherren, Donald Trump, kom med foruroligende kommentarer om brugen og spredningen af atomvåben samt udtrykte mistillid til den overvældende, videnskabelige konsensus angående klimaforandringer,' skriver forskerne.

Så på grund af Donald Trump er Dommedagsuret blevet rykket fra tre minutter i midnat til to og et halvt minut i midnat - noget der aldrig er sket før på grund af én person, påstår forskerne i deres begrundelse, som du kan læse i sin fulde længde her.

'Kort sagt, selv om han kun lige har sat sig til rette i stolen, har præsidentens voldsomme udsagn, manglende åbenhed over for eksperters rådgivning og tvivlsomme valg af ministre allerede gjort en dårlig, international sikkerhed værre,' skriver forskerne.

Dommedagsuret blev oprettet i 1947, hvor forskere bruger uret til at vurdere truslen mod planetens overlevelse og den menneskelige udvikling.

Urets første tid i 1947 var syv minutter i midnat på grund af den nyopståede trussel omkring atomvåben, som man så brugt under Anden Verdenskrig.

Kun én gang i historien har forskere vurderet, at verden var tættere på dommedag, end vi er nu. Det var i 1953, hvor både USA og Sovjet var begyndt at eksperimentere med hydrogenbomber. Uret blev i 2015 sat til 3 minutter i midnat, hvilket forskerne fastholdt i 2016.