Frank Buch-Andersen og Brøndby er ikke færdige med hinanden trods fredagens udmeldinger. Nu genoptager de dialogen.

Det er ikke engang en uge siden, at Brøndby og Frank Buch-Andersen kunne meddele, at de havde indstillet forhandlingerne om en aktieemission på op til 150 mio. kr.

Som vi beskrev her på sporten.dk faldt aftalen først og fremmest på, at Brøndby ikke kunne acceptere de krav, Frank Buch-Andersen stillede, hvilket blandt andet handlede om, hvor meget indflydelse, han skulle have på en ny selskabsledelse, men efter en weekends tænketid har parterne igen fundet sammen.

Når Brøndby til december fremlægger den økonomiske redningsplan, klubben annoncerede under navnet Vision 2015 i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsrapporten i fredags, er Frank Buch-Andersen og hans investorer således igen blandt de interessenter, der kunne blive en del af den nødvendige emission.

- Ja, jeg kan bekræfte, at vi stadig har en positiv dialog med Frank Buch-Andersen omkring de nye muligheder, der er opstået efter vores udmelding sidste fredag. Derfor vil vi - når vi er færdige med vores plan - drøfte sagen igen med Frank Buch-Andersen og investorkredsen, siger Brøndbys administrerende direktør, Tommy Håkansson, til sporten.dk

Ud over at ville skifte ud i selskabsledelsen var det blandt andet et krav fra Frank Buch-Andersen, at A- og B-aktieklasserne blev ophævet, hvilket tidligt i forløbet blev imødekommet af A-aktionærerne, der skriftligt gav tilsagn om at opgive deres særstatus.

Det er afgørende for, at Frank Buch-Andersen trods det første brud i fredags stadig kan se et potentiale i Brøndby.

- Det vigtigste for mig er, at aktieklasserne er blevet ophævet. Som jeg også sagde sidste fredag, vil jeg ikke udelukke, at jeg stadig kan være interesseret, men lad os nu mødes, når jeg har set, hvad klubben præsenterer til december, siger Frank Buch-Andersen.

Ifølge Ekstra Bladet mandag var en del af sandheden om parternes brud, at Frank Buch-Andersen ikke havde de 150 mio. kr. med, han i første omgang havde lovet, men den udlægning vil hverken Buch-Andersen eller Tommy Håkansson bekræfte.

- Jeg vil da tro, at vi havde kunnet skaffe de penge, som jeg meldte ud i første omgang. Det var en lang proces, og enkelte faldt fra, mens andre kom til undervejs, men vi kom slet ikke så langt som til at committe os (binde os, red.), siger Frank Buch-Andersen, der bakkes op af Tommy Håkansson:

- Vi kom aldrig til det punkt i dialogen, hvor der endeligt skulle garanteres for beløbsstørrelser for den omtalte emission, men vi har ikke haft nogen grund til at tro, at det ikke kunne lykkes. Der har været afholdt en række møder, hvor mange muligheder er blev drøftet, og der er naturligvis sat en række krav for at stille garantien. Det er dele af disse krav, vi på det pågældende tidspunkt ikke har kunnet honorere, siger Tommy Håkansson, der lige som Frank Buch-Andersen afviser at ville uddybe, hvilke specifikke krav der er tale om.