Jagten på slutspilspladserne er gået ind i den afgørende fase. Intensiteten er så tyk, at der kan skæres store lunser ud, som kan give slutspilshungrende spillere appetit på to ugers fokuseret kamp mod en forlængelse af den sæson, der rinder ud med de sidste kampe i den regulære sæson d. 20. april.

I Eastern Conference er spændingen efterhånden trukket så stramt, at blot et enkelt nederlag i de sidste par håndfulde opgør, kan sende slutspilsdrømmene på pension i de tabte forhåbningers overfyldte hvilehjem.

Fem mandskaber kæmper indædt om de tre pladser, der umiddelbart synes at være tilbage at spille om. Lige nu er Indiana Pacers, Cleveland Cavaliers og Phildelphia 76'ers i det forjættede land, med henholdsvis 38, 38 og 36 sejre.

Men udenfor, med næsen trykket flad mod ruden ind til mesterkabs-mulighedernes fine selskab, står Orlando Magic og New Jersey Nets med 35 sejre.

I nat tager LeBron James og Cavaliers imod Vince Carter og Nets i en match-up, der allerede kan ændre invitationerne til det eksklusive

slutspilsselskab.

Således vil opgørene falde slag i slag, mens neglene bliver flossede af nervøst gnaveri indtil forløsningen eller skuffelsen kan holde sit indtog i sindet hos fans, spillere og coaches.

Der er for alvor andet end liflig forårsduft i lugten - det hørmer af

slutspil.

NASCAR: På den kompakte og blot 850 m. lange Bristol Motor Speedway vandt 29-årige Kevin Harvick natten til mandag sin første sejr i NASCAR-serien siden august 2003. Harvick startede som nr. 43 og sidst, men kørte sig frem til det ternede flag i det 500 miles lange løb.

Basketball: Kobe Bryant forlod natten til mandag kampen mod Memphis Grizzlies med en skade. Haltende, som hele Lakers sæsonen har været, forlod Kobe kampen, der endte med et nederlag på 102-82. Slutspillet er blot en teoretisk mulighed nu LA-mandskabet.