En del af de 250.000 danskere, der er blevet førtidspensioneret, skal have deres sager taget op igen, hvis det står til Venstre.

I et forsøg på at få flere de cirka 250.000 førtidspensionister i fleksjob vil Venstre have kommunerne til at opsøge førtidspensionisterne for at undersøge muligheden for at genoptage deres sager.

Partiet har nu smidt forslaget på bordet i forhandlingerne om en reform af førtidspension- og fleksjob-systemet.

- Vi vil ikke tvinge førtidspensionisterne. Vi vil tvinge kommunerne til at opsøge førtidspensionisterne, så de kan få en tilknytning til arbejdsmarkedet, hvis de har fået det bedre og ønsker at arbejde, siger Ulla Tørnæs, der er Venstres beskæftigelsesordfører, til Avisen.dk.

Hun mener, at nogle førtidspensionister af skræk for at få frataget deres pension undlader at fortælle kommunen, at de er blevet i stand til at få et fleksjob. Derfor skal initiativet ligge hos kommunen og ikke hos borgeren, mener Venstre

Både de konservative og Liberal Alliance støtter ifølge Avisen.dk op om forslaget.

- Det giver god mening at give de unge førtidspensionister sådan et tilbud. Jeg er oprigtig ked af, at der er en tendens til, at vi parkerer de unge på en livslang ydelse. Det er tarveligt, siger Mai Henriksen, der er partiets beskæftigelsesordfører, til Avisen.dk.

Socialdemokraterne vil ikke kommentere forslaget direkte. Regeringspartiet melder sig dog »åbent overfor alle forslag«, og de Radikale kalder det konkrete forslag for »interessant«.

Regeringen forhandler i disse dage med alle partier undtagen Enhedslisten om en reform af førtidspension og fleksjob. Målet med reformen er at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked og at minimere hullet i statskassen med 1,9 milliarder kroner i 2020 og knap 3,5 milliarder kroner på sigt.

BNB

Synes du, kommunerne skal opsøge folk på førtidspension for at tjekke, om de har fået det bedre, så de igen kan tilknyttes arbejdsmarkedet?

Deltag i debatten under artiklen