I sidste weekend fik Danmark en ny regering med Venstre, Liberal Alliance og De Konservative. Ud af de i alt seks medlemmer af De Konservatives folketingsgruppe blev tre ministre, men ikke Naser Khader eller Rasmus Jarlov. Det sammenholdt med at formand Søren Pape Poulsen ikke valgte at diskutere regeringsgrundlaget med resten af gruppen, fik ifølge Weekendavisen Naser Khader til at true med at forlade gruppen.

Søndag eftermiddag stod Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen og Søren Pape Poulsen frem på Marienborg og erklærede, at den nye regering var født. Dermed var der skiftedag i flere af de forskellige ministerier.

Både Liberal Alliance og De Konservative blev budt velkommen ind i regeringsvarmen, og begge partier fik tilbudt ministerpladser. Hos De Konservative blev tre af partiets i alt seks folketingsmedlemmer tilbudt en ministerplads. Det var formand Søren Pape Poulsen, Brian Mikkelsen og Mai Mercado.

Og det er ikke faldet i godt jord hos et par af de andre medlemmer af folketingsgruppen. Det skriver Weekendavisen fredag.

Her beskrives det via anonyme kilder, hvordan Søren Pape Poulsen søndag eftermiddag mødtes med de fem andre i gruppen, hvor han beskrev fire af hovedpunkterne i regeringsgrundlaget. Der var dog ingen større gennemgang eller diskussion med mulighed for indvendinger og bemærkninger til regeringsgrundlaget, som flere i folketingsgruppen ifølge Weekendavisen havde forventet. I stedet blev mødet afsluttet med en klapsalve angiveligt til ære for journalisterne på den anden side af døren, beskriver avisen.

Men der kom en reaktion fra et par af de medlemmer, som ikke blev udpeget til ministre, da Søren Pape Poulsen søndag aften sendte en mail ud til de seks medlemmer af folketingsgruppen, hvor det blev slået fast, hvilke tre personer i gruppen, der skulle være en del af det spritnye ministerhold.

'Både Rasmus Jarlov og Naser Khader protesterede og kritiserede, at formanden i det mindste ikke havde ringet i stedet for at maile. Kritikken fortsatte på gruppemødet tirsdag, hvor Naser Khader mindede om, at blå blok kun skal miste et folketingsmedlem, før flertallet er i fare,' skriver Weekendavisen.

Det dramatiske optrin kunne have udløst et sandt kaos i blå blok, hvor en enkelt person - som eventuel løsgænger - kunne have resulteret i en situation, hvor en person kunne have siddet med det afgørende mandat, som avisen slår fast.

I sin blog i BT fredag fortæller Naser Khader om skuffelsen over ikke at blive minister.

Her skriver han blandt andet, hvordan han selv sad og ventede på opkaldet om, at han skulle være minister. Et opkald, der som bekendt aldrig kom.

'Jeg var sammen med nogle kolleger fra andre blå partier, som ligeledes ventede ved deres telefoner, og jeg blev vidne til både glæde og tårer. Det er brutalt, for ingen kan føle sig sikre på, om de er udvalgt, fyret eller skrottet. Uanset kvalifikationer og hvor godt man har klaret sig, er der en kabale, der skal gå op. Her er der ingen retfærdighed. Der skal tages hensyn til den politiske konstellation, til kønskvotienten, til magtbalancen i partierne og partiernes mærkesager,' skriver han blandt andet.

Han kommer også ind på de tanker, han gjorde sig efterfølgende.

'Der blev ikke en ministerpost til mig i denne omgang. Alle partier skulle levere kvinder og såkaldt ’bløde ministerier’.  Et kort øjeblik overvejede jeg, hvordan jeg ville se ud i højhælede sko og tænkte, at navnet Natascha Khader egentlig passer meget godt til mig. For som kvinde og indvandrer ville jeg nok have haft bedre chancer,' skriver Naser Khader, der slår fast, at han er beæret over at sidde i Folketinget, og at en ministerpost ville have gjort hans muligheder for at kæmpe sin værdikamp mindre, da andre sager ville komme først.

Du kan læse hele bloggen her.

BT har været i kontakt med Naser Khader for at høre, om han har en kommentar til artiklen i Weekendavisen. Det har han takket nej til.

BT har også forsøgt at få en kommentar fra Rasmus Jarlov. Han er ikke vendt tilbage på forespørgslen.