Erfaringerne fra Esbjerg Kommune viser, at færre ender på gaden, hvis kommunen hjælper med gældsrådgivning.

Hvis kommunerne hjælper de svageste borgere med økonomisk rådgivning, så vil færre ende på gaden. Det er konklusionen fra projektet 3i1 fra Esbjerg Kommune, der via rådgivning har hjulpet 50 familier, der ikke selv kunne betale huslejen, på ret køl. Dermed undgik de at ende på gaden, skriver metroXpress.

Det får Rådet for Socialt Udsatte til at foreslå, at andre kommuner kopierer Esbjerg Kommunes ordning.

- Mange havner i hjemløshed, fordi rudekuverterne gror dem over hovedet. De har totalt mistet kontrollen over deres egen økonomi. Vejledning er en væsentlig del af kampen for at undgå, at fok bliver sat på gaden og havner i hjemløshed, siger formand Jan Sjursen til metroXpress.

Tal fra Domstolsstyrelsen viser, at der er et stigende problem med udsættelser fra private boliger. I 2002 blev 1.823 lejere sat på gaden, fordi huslejen ikke var betalt. I 2010 var det tal steget til 4.382.

Fra det offentliges side er der afsat ti millioner kroner til økonomisk rådgivning via satspuljen. De Radikale ønsker ikke at sætte beløbet op, mens Socialdemokraterne påpeger, at der ikke er flere midler.

- Det er det beløb, der var. Og så synes jeg også, man skal anerkende, at det er betydeligt mere end under den forrige regering,« siger Socialordfører Maja Panduro (S).