Engell efter chok-måling: De konservative er ved at uddø

Hele Det Konservative Folkepartis eksistens er på spil, mener Hans Engell, som højst giver partiet en frist på fire år til at finde fodfæste hos vælgerne igen.

Det er ved at være sidste udkald for De Konservative, hvis de ikke skal ryge helt ud af folketinget og forvises til historiebøgerne.

Der er nemlig hårde og ubarmhjertige tæsk til Lars Barfoed og Co. i en spritny meningsmåling fra Megafon.

Her stormer Enhedslisten med Johanne Schmidt-Nielsen frem, mens det ser helt anderledes dystert ud for det tidligere regeringsparti.

Målingen er en sand katastrofe for Det Konservative Folkeparti, som kun ville få sølle 2,7 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Det er et fald på halvanden procent og et historisk lavpunkt.

TROR DU, AT DE KONSERVATIVE OVERLEVER DET NÆSTE FOLKETINGSVALG? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.

Ny måling: Johanne stormer frem

Og den tidligere konservative formand og nuværende politiske kommentator, Hans Engell, lægger ikke fingre imellem, når han udlægger den nye måling.

- Megafonmålingen er en katastrofe for Barfoed og Det Konservative Folkeparti, for den føjer sig til andre målinger, som viser samme tendens. I et parti, der bevæger sig så tæt på spærregrænsen, der er nerverne på højkant. Nu er det ikke bare et spørgsmål om at blive større eller mindre. Nu er det hele partiets eksistens, det drejer sig om, siger han.

Engell hæfter sig især ved, at partiet for nogle måneder siden vedtog et nyt partiprogram og forsøgte at relancere partiet. En operation, som kommentatoren mener er mislykkedes.

- Det har ikke hjulpet. Så den er grim, understreger han.

I det nye år truer et kommunalvalg, som ifølge Hans Engell bliver et skæbnevalg for De Konservative.

- De Konservative har rigtig meget på spil. For selv om landsresultatet ikke er det samme som kommunalpolitik, så har det er afsmittende effekt, forudser han og peger på nuværende konservative højborge som Gentofte og Frederiksberg, der - måske - står for fald. 

- Så det er en meget, meget alvorlig situation, og der er ingen lette veje ud af det. Partiet har efterhånden ikke nogen politisk  platform, for det, Det Konservative Folkeparti tidligere kunne, det kan Venstre, Liberal Alliance og De Radikale lige så godt nu.

- Partiet er langsomt ved at uddø, og det er det, vi ser i den her måling, understreger Hans Engell.

Kun én chance tilbage
Han mener ikke, det er utænkeligt, at paritet ryger under spærregrænsen i en ikke alt for fjern fremtid. Det er dog ikke noget, der kommer til at ske ved det førstkommende valg, men går det dårligt for partiet ved næste folketingsvalg, kan det være et spørgsmål om tid, før de er historie i dansk politi, mener den politiske kommentator.

- Hvis de kommer ned på to, tre eller fire procent ved det kommende folketingsvalg, så har de én chance mere. De kan ikke overleve to valg, hvor de ligger nede omkring spærregrænsen. Hvis de klarer den næste gang, og det tror jeg, de gør, så har de en ny valgperiode, hvor de skal komme tilbage på banen, ellers risikerer de at ryge ud.

- De er nødt til at finde nye profiler. De er nødt til at etablere et andet politisk grundlag. Det er deres eneste chance, forudser Engel og tilføjer samtidig, at det er en proces, der kan komme til at tage år.

Endelig har han følgende gode råd til sit gamle parti:

- De skulle prøve at være et parti, der var lidt mere for almindelige mennesker, og lidt mindre for de rigeste.

Også Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen ser meget alvorlige tendenser i den seneste måling.

- Hvis Lars Barfoed ikke bliver en mere markant ambassadør og kommunikator for sit parti, så får de det meget svært. Så risikerer de, at det bliver en reel overlevelseskamp frem til næste valg, siger han.

Tror du, at De Konservative overlever næste folketingsvalg?
Deltag i debatten herunder.

Læs også:

Din kommentar

Kommentarer

TIL Politik I Danmark

Skrevet af Cleunides souza , Mandag den 21. januar 2013, 12:29

Allan Andersen. Danmark har overhovedet ikke gjort mit land rigere, tværtimod. Det er vidst dig der skal gå skolen om igen, du har vidst ikke hørt efter i timen... Som sagt er der korruption i alle lande, min pointe er at danmark ikke stå ved det og slet ikke gør noget ved det, der skal jeg så hilse og sige at det gør de i mit land (Brasilien)!! Og forresten, ved ikke om du har børn selv, men det er ikke noget med sagen at gøre, du har vidst ingen forståelse. - Jeg efterlader ikke mit barn i danmark og tro mig, så snart jeg har fået mit barn hjem, så skrider jeg for det her diskriminerende land, fri få hånd, trusler og hvad i dansker nu har imod andre ind jer selv. Få dog noget empati! Du er en mand man kun kalde en racist. Jeg er ikke født eller opvokset her, om du kan læse min kommentar eller ej, er ikke mit problem, hvis jeg skrev det på mit sprog vil du ingen gang kunne komme igennem det første ord!!!! - Du kender ikke til reglerne overhovedet i Brasilien åbenbart, så her kan jeg lige fortælle, at hvis mit barn eller andre børn blev misbrugt i sin børnehave, ville de ikke blive fjernet fra sin mor, tværtimod...Børne og forældrene vil ikke betale prisen, men staten i Brasilien vil gå en og give en form for støtte og et behandlings tilbud!!

Årsagen er nok.

Skrevet af Bent, Torsdag den 6. december 2012, 09:53

at konservative folkeparti er nok at befolkningen har gennem skuet hvad det er for er parti nemlig overklassens parti et parti der kun tænker på dem der i forvejen er godt ved det i Danmark på bekostning af " De SMÅ I SAMFUNDET" så der for er det sådan set kun godt hvis dette parti forsvinder fra "borgen" Partiet navn burde være hvad Niels Hausgaard gjort nar med til et valg " Egoistisk Folkeparti"

Henriette Kjær ha ha ha ha ha

Skrevet af Hansen, Tirsdag den 4. december 2012, 16:00

Ja så skulle hende og manden hurtigt få tømt statskassen!!!!!!!!!!!!!

Selvfølgelig kan de Konservative overleve

Skrevet af Martin Kjeldsen, Mandag den 3. december 2012, 23:58

Det Konservative Folkeparti skal nok overleve denne krise. Problemet er elendige ledere gennem mange år. Hans Engell, komplet uduelig skryder, Per Stig Møller, velmenende men inkompetent, Lene Espersen, sat på en umulig opgave som hun ikke kunne løfte, og nu Lars Barfoed, som virker som en sympatisk person, men desværre mangler han karisma og dynamik. Find dog en af de yngre konservative politikere mens tid er. I dag er politik blevet totalt personfikseret. En dårlig frontfigur koster stemmer. Et godt valgprogram og en god ideologi interesserer ingen. Desværre. Men det er ikke for sent. Første skridt er et hurtigt farvel fra Lars Barfoed, og det skal heller ikke være Brian M. Han kan heller ikke løfte opgaven. Den tidligere socialminister Benedikte Kjær kunne være et emne. Hun er dygtig, karismatisk og oprigtig. Desværre er Henriette Kjær helt ude af dansk politik. Hende kunne C godt have brugt i den nuværende situation. Et fantastisk menneske og en dygtig og loyal politiker.

Liste C

Skrevet af Michael, Mandag den 3. december 2012, 13:00

Nej og håber da også de ryger helt ud, værdiløse levebrøds politikere

man har lov til at håbe

Skrevet af rené r hansen, Mandag den 3. december 2012, 11:59

Konservative er nok det mest overflødige parti i folketinget. I mange tilfælde virker de som en form for "skabs socialister", og navnlig ved kommunevalg, har de vist sig som troløse overfor den borgelige fløj, hvis blot de kan tilrane sig nogle magtfulde poster. Greve kommune er et godt eksempel, hvor den siddende borgmester Hans Barlach, fra dag 1, med borgeligt flertal, endelig lykkedes at få posten, ved at "gifte" sig med socialdemokrater, sf, og samtidig få et nyvalgt venstre medlem overtalt til at blive konservativ med en viceborgmester post som betaling, og det på trods af, at partiet formentlig var så godt som udryddet, hvis de ikke havde været i valgforbund med venstre og dansk folkeparti.
Sådan et parti har vi ingen brug for i Danmark. Så man har lov at håbe.

problem : de konservative mangler kontante ledere.

Skrevet af b. schrøder, Mandag den 3. december 2012, 11:10

Siden Hans Engels fatale køretur, har der ikke været en fast leder af partiet, der kan holde tømmerne stramt, og befri partiet for svage selviske personer, der ikke hverken har evnerne og villien tll, at sætte
partiets program forud for deres personlige ambitioner. Interne magtkampe : f.eks. Lene Esbensens bagholdsangreb på den daværende udenrigsminister, har helt sikkert kostet mange stemmer, så før der bliver renset ud i partiet, kan det ikke forvente vælgernes tillid.

hmmm

Skrevet af Christian Haugaard, Mandag den 3. december 2012, 08:48

Denne artikel handler om de Konservative, men det kommer hurtigt til at handle om, at Kommunisterne stormer frem og sikkert om få år sidder i regering. Ja, det er en vanvittig verden vi lever i

Anføre

Skrevet af Jan Petersen, Mandag den 3. december 2012, 08:44

Det kan siges meget enkelt, så svært er det vel ikke at se/forstå.
Det konservative parti trænger så umådeligt til en ny formand med karisma, som kan vise os at det konservative har en eksistens i dansk politik , som kan vise vejen for det nye fremtidige korservative parti.

Lars Barfoed er et dårligt salgs medie, , manden har aldrig ejet nogen form for charme/Tv tjekke, der er intet hos ham som prikker ud, hverken politisk eller personligt, han ligner en som burde ligge i en flæskesvær pose, så grå og kedelig er han..

Det konservative parti er bedre uden Lars Barfoed, sæt ham til at vaske op efter deres parti møder, så kedelig er han....

Tror alle husker Lars i tv, da han skulle snakke om rejer

Skrevet af peter piet, Mandag den 3. december 2012, 07:57

Samlemuffe Lars,, som var fødevareminister, mens man så hvordan fødevarekontrollen fyrede ansatte og sparede penge, mens forbrugerne blev overladt til sig selv,,, således man kun kunne gætte på hvad man spiste...føj, så det er klart at partiet ryger ud med ham i spidsen...taburet rytter, intet andet..
Skulle de have en lille chance skulle de smide ham ud af partiet..

TIL Politik I Danmark

Skrevet af Cleunides souza silva, Søndag den 2. december 2012, 10:55

Allan Andersen. Danmark har overhovedet ikke gjort mit land rigere, tværtimod. Det er vidst dig der skal gå skolen om igen, du har vidst ikke hørt efter i timen… Som sagt er der korruption i alle lande, min pointe er at danmark ikke stå ved det og slet ikke gør noget ved det, der skal jeg så hilse og sige at det gør de i mit land (Brasilien)!! Og forresten, ved ikke om du har børn selv, men det er ikke noget med sagen at gøre, du har vidst ingen forståelse. – Jeg efterlader ikke mit barn i danmark og tro mig, så snart jeg har fået mit barn hjem, så skrider jeg for det her diskriminerende land, fri få hånd, trusler og hvad i dansker nu har imod andre ind jer selv. Få dog noget empati! Du er en mand man kun kalde en racist. Jeg er ikke født eller opvokset her, om du kan læse min kommentar eller ej, er ikke mit problem, hvis jeg skrev det på mit sprog vil du ingen gang kunne komme igennem det første ord!!!! – Du kender ikke til reglerne overhovedet i Brasilien åbenbart, så her kan jeg lige fortælle, at hvis mit barn eller andre børn blev misbrugt i sin børnehave, ville de ikke blive fjernet fra sin mor, tværtimod…Børne og forældrene vil ikke betale prisen, men staten i Brasilien vil gå en og give en form for støtte og et behandlings tilbud!

Ny formand

Skrevet af Lars Chr. Bindslev, Søndag den 2. december 2012, 10:47

Hvis de konservative skal overleve, kræver det nok alt andet lige en ny formand. Min navnebror med efternavnet Barfoed sælger nok flest biletter ved udgangen. Problemet er så bare hvem de så skal vælge. En del af udbudet har jo været brugt. Resultatet kender vi. Et bud kunne være Brian Mikkelsen. Det er måske det bedste bud, udfra de 8 mandater, de har at rokere med.

Et skældsord

Skrevet af Erik Foersom, Søndag den 2. december 2012, 10:15

Der er en indlysende forklaring på den konservative nedtur.
1. De mangler en leder med gennemslagskraft.
2. De mangler en ny politik for at være troværdige.
3. Og det vigtigste- nyt navn til partiet.

Hvor tit høre man ikke i en diskussion, hvor folk ikke er til at rokke:
"du er sku da osse så konservativ"
At være leder af et parti som består af anti progressive individer er
en svær,svær opgave.
Erik Foersom

Taburet-syge ødelagde det hele

Skrevet af Ole Kæhler, Lørdag den 1. december 2012, 18:18

De politikere, der lod stå til under den seneste regering satte sig selv i front i valgkampen og fik, hvad de fortjente. Så nu må partiet lade vælgerforeningerne komme med bud på, hvad der skal ske... politikerne er jo til for deres vælgere... selvom en del på Tinget ser det omvendt

Sådan er det.

Skrevet af Bent, Lørdag den 1. december 2012, 15:45

Det er resultatet, fordi man ikke lader andre komme til, men selv har klister i røven. Man skulle jo ha´ skiftet ud i partiet for længe længe siden. Hvorfor ? Fordi de gamle var fyldt med løgn og latin.

Især Espersen - føj.

Meget få vil savne jer.

Skrevet af Aksel Nielsen, Lørdag den 1. december 2012, 14:48

I det ynkelig ting lyver de mere end i dommervagten - Amerikanerne har en sætning - kan desværre ikke huske denne - hvor der stilles det spørgsmål : hvad koster det at have en regering -kontra det ikke slet ikke at have nogen ? -24 milliarder fra dette "skønne" parti til de stakkels banker, men de mangler jo også pengene de stakler - respekt er noget man gør sig fortjent til, så hvis denne mangler - er det da nok fordi der ingen er. Et gammel ordsprog siger: en befolkning har den regering de fortjener, - men ingen fortjener dette ynkelige levn fra fortiden - nej de forsvinder ved næste valg

Farvel C

Skrevet af Danny, Lørdag den 1. december 2012, 14:09

Så længe de konservative har en Barfod der ikke kan sælge billetter og den tidligere rejseminister Lene Espersen der klogeligt har holdt sin mund gennem længere tid - så har hun da i det mindste ikke dummet sig så længe - har de konservative ingen berettigelse og ingen fremtid.

Man ligger som man har redet, Barfoed

Skrevet af Kaj Hansen, Lørdag den 1. december 2012, 13:50

At de konservative er på vej ud af Folketinget, kan ikke undre nogen. Ved sidste folketingsvalg bejlede man til de radikale og lagde sig tæt op ad dem, med det resultat, at de radikale vandt og de konservative tabte. Det var Barfoeds idé, og dengang og siden har han optrådt som politisk pauseklovn. Der er cirkus nok i verden, så vi behøver ikke flere klovne i det politiske.

Skfit Barfod ud

Skrevet af B.S. Mogensen, Lørdag den 1. december 2012, 13:49

Det er god politik, men Barfod bør trække sig. Han er absolut ikke nogen billetsælger. Tænk tilbage på sidste valg med hans stunt med Margrethe Vestager - dér faldt tingene fra hinanden.. Der må være andre, der kan gøre det bedre. Benedikte Kjær, men hun har set tegningen på væggen og vil hellere være borgmester. Hun kunne dog løfte partiet ud af dette dynd....

Sidste udkald for De Konservative?

Skrevet af Thor Arentoft, Lørdag den 1. december 2012, 13:37

Kun ved at tage skarpt afstand til Venstre, og den undfallenheds-politik partiet førde 2001-2010 i forhold til Venstre, udelukkende for at nogle få personer i toppen af partiet, satte deres egen egoistiske mål, før partiets bedste.
De gamle Konservative idealer behøves, men absolut ikke de "skindhellige vendekåber" der har stået i spidsen for partiet, og bare har været skødehund for Venstre.
Der findes jo Conny Hedegård, hun kunde måske overtales til at rekonstruere De Konservative som et nyt og uafhængeligt parti. Det kræver dog at samtlige af de gamlre "parasitter" der har siddet i Folketinget, stiller deres pladser til rådighed for Conny Hedegård, sådan at hun kan sætte sit eget hold.

Ja ud af klappen med den bøsserøv!

Skrevet af Hansen, Lørdag den 1. december 2012, 13:12

Og alle de andre 178 plattenslagere i folketinget, som alle er ansat i aktiverings projekt, ødelæg alt for Danmark og den danske befolkning!

Og naturligvis uden aftrædelsesordning og pension, men de kan naturligvis også som alle andre borgere søge om kontanthjælp, hvis de ikke er medlem af en fagforening, og er berttiget til understøttelse!

Klart at Johanne og co stormer frem

Skrevet af Molsen, Lørdag den 1. december 2012, 12:45

Klart at Johanne og co stormer frem.

De er det eneste parti, der mener, at det er uanstændigt at efterlade de fyrede medarbejdere tilbage med regningen for festen.

hva med Uffe

Skrevet af bjarnee, Lørdag den 1. december 2012, 11:40

Han har jo snydt så vandet driver af os dumme mennesker som arbejder os gale så vi kan få brød p bordet,Kan han ikke blive fyret og ikke få sin pension,de går altid fri de snyde tampe,de er bundrådne alle sammen,en skamplet for os som bare bliver snydt for det ene og det andet,har en skøn kone som er syg,men ikke kan få nåde fra staten,da de bare raver til sig,i skulle fanden op på en pedistal og Svinets til,forstår godt at det Sorte arbejde er kommede for at blive,Ud med den snyde Pels

R drikker dyre rødvin for skatteydernes penge.

Skrevet af John Doe, Lørdag den 1. december 2012, 11:26

Vi vil gerne tale om R politikere, som stjæler julen fra de fattige. R politikere forgylder sig med skatteydere betalt dyre rødvin, fede fester, fede pensioner, fed indtjeninger fra erhvervslivet. R politikere står ikke op mod jule tyve. BT burde lad læserne skrive om Jul tyven - Uffe i en separat felt.

Du har misforstået emnet!

Skrevet af Stefan W. Olsen, Tirsdag den 4. december 2012, 12:16

Artiklen handler om DE KONSERVATIVE, ikke om de Radikale!

R drikker dyre rødvin for skatteydernes penge.

Skrevet af John Doe, Lørdag den 1. december 2012, 11:26

Vi vil gerne tale om R politikere, som stjæler julen fra de fattige. R politikere forgylder sig med skatteydere betalt dyre rødvin, fede fester, fede pensioner, fed indtjeninger fra erhvervslivet. R politikere står ikke op mod jule tyve. BT burde lad læserne skrive om Jul tyven - Uffe i en separat felt.

K

Skrevet af Olsen, Lørdag den 1. december 2012, 10:02

K en anakronisme!!!

Konservativ Vs Enhedslisten

Skrevet af Allan Gorm Larsen, Lørdag den 1. december 2012, 05:01

Jeg kan tydeligt huske tilbage til dengang i 80-erne da vi havde Schlueter-regeringen hvor statsministeren bl.a erklærede at "ideologi er noget bras", og ligeledes at "man er ikke så konservativ,så det gør noget", samt den kendsgerning at den daværende firkløverregering lod sig "koste" rundt af opposisionen. Jeg husker ligeledes at Henning Dyremose erklærede sig sig som "blød konservativ". Det er sådanne ting man skal passe på med, hvis man ikke vil tabe tærren. Hvad Enhedslisten angår håber jeg at vælgerne vil tænke sig grundigt om før de stemmer jf. deres principprogram. Jeg har læst det, og jeg kan love for hvis det bliver ført ud i livet, får vi det ikke bedre end godt. Skulle jeg vælge mellem Enhedslisten og De Konservative, så ville jeg absolut vælge de sidste. Hvad den nuværende regering angår, så håber jeg at den falder ved næste valg.

Sludder

Skrevet af Michael pedersen, Lørdag den 1. december 2012, 11:27

Venstre er jo netop blevet så store, fordi de har overtaget 80% af Socialdemokraternes program. der er ikke mange rigtige liberale og konservative i Danmark.
Enhedslisten og DFs fremgang skyldes jo bare at de lefler for de store grupper der er på offentlig forsørgelse, men ikke forholder sig til den økonomiske virkelighed.

Forudsigelse:

Skrevet af Pedersen, Lørdag den 1. december 2012, 01:22

Nej,- de overlever ikke engang året ud!
Det samme med Børnehaveregeringen!
Bare vent og se!