Horsens IC vandt på udebane mod Bakken Bears i den første af syv østjyske finaleopgør i Basketligaen.

Aarhus. Det var et østjysk finalebrag, der udspillede sig, da de to rivaler Horsens IC og Bakken Bears mandag aften tog hul på årets DM-finaler i Basketligaen.

Og efter det første af syv mulige opgør kunne Horsens drage selvsikre hjem fra Aarhus med en flot og overraskende 106-90-sejr på udebane.

Det startede en anelse rodet, men endte med et brag af et første quarter, da begge hold spillede sig til 29 point i de første 10 minutter.

Derefter formåede Bakken dog ikke at teste deres modstandere til det optimale under kurven. Trods råb fra Bakken-fans på sidelinjen spillede Horsens sig derfor til en 58-50 føring inden pausen.

I tredje quarter stak Horsens for alvor af, mens Bakken halsede efter.

Med et forspring på 21 point til gæsterne så det for alvor sort ud for Bakken, der forgæves forsøgte at indhente sin modstander, og kampen endte altså 106-90 til Horsens.

De to finalehold har domineret ligaens grundspil, der endte i et spændende slutspil frem mod finalen.

Bakken Bears spillede sig i finalen med tre sejre ud af tre mulige mod Svendborg, mens Horsens tabte en enkelt kamp til Sisu, inden det blev til tre sejre i streg.

Det er tredje år i træk, at de to hold kæmper sig vej til finalerne.

Der bliver spillet bedst af syv kampe, og Bakken Bears har via den samlede sejr i grundspillet hjemmebanefordel i tilfældet af en kamp nummer syv

Horsens' Alexander Lawrence blev kampens topscorer.

Næste opgør bliver spillet i Horsens på torsdag.