To af dansk teaters største stjerner, Nicolas Bro og Preben Kristensen er med, når Sofie Gråbøl går i kødet på en ny morder i den næste 'Forbrydelsen'.

En del af handlingen er - som i 'Kongekabale' - henlagt til Christiansborg. I første sæson gjaldt det mordet på teenagepigen Nanna.

Nicolas Bro spiller nyudnævnt justitsminister i anden runde af Søren Sveistrups DR-thriller. Bro skal forsøge at rede trådene ud i en mulig skandalesag, der truer Politiets Efterretningstjeneste. Ministeren er under stærkt pres fra oppositionens kvindelige leder, spillet af Benedikte Hansen.

Som dermed unægtelig kommer til at ligne 'Forbrydelsens' svar på Helle Thorning-Schmidt.

Holder kortene tæt til kroppen
I rollen som Nicolas Bros højre hånd og departementschef skal seerne opleve den folkekære skuespiller Preben Kristensen, erfarer B.T.

Danmarks Radio forsøger at holde kortene tæt til kroppen, men selv om alle skuespillere og filmhold er udstyret med tavshedspligt, er det ikke helt let at hemmeligholde, når handlingen udspiller sig i dagens København, og optagelserne foregår på offentlige institutioner.

B.T. kan løfte en flig af, hvad seerne kan glæde sig til at se. Scenen er rykket ind på Christiansborg, hvor der er et lige så betændt politisk miljø som på Københavns Rådhus, der jo var rammen om Gråbøls komplicerede opklaringsarbejde i første sæson. Ifølge B.T.s oplysninger har DR været i gang med optagelserne til de ti nye afsnit af 'Forbrydelsen' siden oktober og har foreløbig optaget de første tre afsnit.

Ligesom sidst er det historien om opklaringen af et mord, der involverer og får store konsekvenser for alle, der kommer i berøring med forbrydelsen.

Soldater får en central rolle
Efter hvad B.T. erfarer, har de danske soldater i Afghanistan en central rolle i 'Forbrydelsen', hvor Sarah Lund også skal kæmpe med den forholdsvis nylig opdaterede terrorlovgivning. Den har givet udvidede beføjelser til PET. Og Sarah får sit hyr med at trænge gennem efterretningstjenestens hemmelighedskræmmerier.

- Vi vil meget gerne vente med at fortælle mere til efter påske, siger tv-producent i DR, Piv Bernth. Hun bekræfter dog, at Nicolas Bro og Benedikte Hansen er på rollelisten.

Som B.T. tidligere har kunnet afsløre, får Sarah Lund, en ny makker i stedet for Meyer (Søren Malling), der blev skudt i sidste sæson. Den nye makker spilles af skuespilleren Mikael Birkkjær, der med stor succes vendte tilbage til tv som lægen Adam Sommer i tv-serien 'Sommer'.

Næste 'Forbrydelsen' sendes til september.