Ellen Hillingsø lever af sit udseende og holder fast i de daglige pleje- rutiner, hun som teenager lærte af sin mor. Men hendes svaghed er parfumer.

Ellen Hillingsø kunne aldrig finde på at snyde. I hvert fald ikke når det kommer til skønhedsrutiner. Hver eneste aften fjerner hun sin makeup og renser sin hud grundigt. Et ritual, hun har holdt fast i siden sine spæde ungdomsår.

»Min mor var hurtig på beatet med at oplære mig i gode rutiner. Hun fortalte mig, hvor vigtigt det er at fjerne sin makeup hver aften og at rense sin hud,« siger den 49-årige skuespiller.



Log ind med BT PLUS og få flere tips og livserfaringer fra den smukke skuespillerinde. Ellen Hillingsø deler i denne artikel ud af sine egne erfaringer, og du vil få fif til, hvad du selv kan gøre for at følge tidens skønhedstrends.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Ellen Hillingsø lever af sit udseende og holder fast i de daglige pleje- rutiner, hun som teenager lærte af sin mor. Men hendes svaghed er parfumer.

Ellen Hillingsø kunne aldrig finde på at snyde. I hvert fald ikke når det kommer til skønhedsrutiner. Hver eneste aften fjerner hun sin makeup og renser sin hud grundigt. Et ritual, hun har holdt fast i siden sine spæde ungdomsår.

»Min mor var hurtig på beatet med at oplære mig i gode rutiner. Hun fortalte mig, hvor vigtigt det er at fjerne sin makeup hver aften og at rense sin hud,« siger den 49-årige skuespiller.

På fredag er hun udsendt i skønhedens tjeneste, når hun som vært ved årets Danish Beauty Awards skal uddele priser til de bedste skønhedsprodukter på markedet lige nu.

Skønhed er et emne, som altid har interesseret Ellen Hillingsø. I hvert fald siden hun i 1980 fyldte tretten år, og hendes mor indførte hende i en ny verden – kun for kvinder.

I første omgang gav hendes mor hende produkter fra Clinique, der passede til den ’lidt olierede hud’, hun havde som teenager. Siden dannede hun sine egne rutiner, der blev farvet af tidens tendenser.

Da hun i 80erne begyndte at gå med makeup, stod den på masser af farvelade på ungdomsværelset i Charlottenlund.

»Jeg brugte koboltblå mascara og en shocking pink læbestift fra YSL. Jeg kørte den helt karakteristiske 80er-makeupstil,« erindrer hun.

I dag går hun oftest efter rene og økologiske produkter og stræber efter et naturligt udseende.

»Jeg kan bedst lide en let makeup – den må ikke være for heftig og tung. Jeg går efter et lækkert og sundt udseende til hverdag, og så får den én over armen, når jeg skal ud.«

Artiklen fortsætter under billedet

Sol uden filter

Det var ikke kun på makeup-fronten, at skønhedsidealerne i 80erne var anderledes end i dag, husker Ellen Hillingsø. Også når det kom til solbeskyttelse – eller manglen på samme – havde man et andet syn på, hvad der var godt.

»Min mor gav mig altid solcreme på, da jeg var barn. Men da jeg blev gammel nok til at tage af sted på Interrail, havde jeg sololie i tasken. Jeg lå meget i solen, fik overload af sol på den tur og gik oven i købet også i solarie,« husker hun.

Men da hun i 1994 blev færdiguddannet fra Århus Teaters Skuespillerskole, ændrede hendes forhold til soldyrkelse sig.

»Som skuespiller, begyndte jeg at bruge solcreme for ikke at blive brun på film. Det eksponerer nemlig ikke særligt godt på skærmen. Da vi kom op i 00erne, fik jeg øjnene op for de sundhedsmæssige aspekter ved at passe på sig selv i solen. Det har jeg gjort siden. I dag bruger jeg Dermalogicas solprodukter – de er vildt gode,« fortæller hun.

Midt i 30erne opdagede hun, at skønhed ikke bare er noget, der ser ud. Men lige så meget en følelse af velvære.

Ellen Hillingsø begyndte at interessere sig for spa, skønhedsbehandlinger og kropspleje i det hele taget.

»Pludselig kunne man få alt muligt lækkert. Og siden er markedet nærmest boomet med skønhedsprodukter,« siger hun.

Hun elsker stadig at forkæle sig selv med hudplejebehandlinger og spa, men som travl skuespiller og mor til to, erkender hun, at det kniber med tiden.

Der er dog altid tid til et pift af en god parfume.

»Dufte – er min store lidenskab. Jeg er vild med de lidt specielle dufte, og vil gerne betale mange penge for en god duft. Jeg bruger parfume hver dag,« siger hun.

Ellen Hillingsø har mere end svært ved at vælge én duft ud som sin favorit. Men kommer alligevel med et bud:

»Jeg er vild med Tom Fords parfumer ‘Oud Wood’ og ‘Café Rose’.«

Artiklen fortsætter under billedet

Ellen Hillingsø ankommer til Bodilprisen 2016 lørdag aften d. 5. marts 2016 i Bremen Teater i København.
Ellen Hillingsø ankommer til Bodilprisen 2016 lørdag aften d. 5. marts 2016 i Bremen Teater i København. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016
Vis mere

Skønhed som Ellen Hillingsøs kommer indefra

Naturlige ingredienser og sundhed er de vigtigste overskrifter i skønheds-branchen lige nu. Vil du se godt ud på 2016 måden er her fire sikre trends, du skal kende

Mørk lipliner og øjenskygge helt op til øjenbrynet.

I 80erne kunne makeuppen ikke blive heftig nok. I 90erne stod den på smalle øjenbryn og hårmascara i farver. Mens vi i 00erne ikke kunne få nok af lipgloss og etager i håret. Hver tid sine trends.

I 10erne tror vi på naturlig skønhed. Flere af de tendenser, som hitter netop nu, udspringer af den bølge. Bl.a. den velduftende kokosolie, som både glæder håret og kroppen – og både kan optages indefra eller smøres på.

»Vi vil gå tilbage til naturen og de oprindelige ingredienser. Her passer kokos rigtig fint ind, fordi det er et rent naturprodukt,« forklarer makeupartist, kosmetolog og skønhedsskribent Mette Bundgaard.

Men kokos er ikke det eneste fokuspunkt i skønhedsbranchen lige nu: Ansigtsmasker og highlightere er ’must haves’, og så er sund skønhed et tema, som er på alles læber – skønhed kommer nemlig i høj grad indefra.»Der er rigtig meget fokus på alt det, der gør os smukke, men som ikke handler om hudpleje og makeup – det kan være alt lige fra kost til søvn,« siger skønhedseksperten.

Makeup - Highlighter

Sidste års store makeuptendens handlede om contour – altså at bruge effekten af lyse og mørke farver til at forme ansigtet. I år er fokus på highlighting eller strobing, som er to udtryk for samme teknik. Det handler om at fremhæve de bedste ansigtstræk og skabe en smuk glød ved at påføre highlighter, som både findes som creme, stick og pudder.

»Det er en makeup-tendens, der virkelig er til at gå til – og som har en stor effekt. En highlighter fremhæver og giver glød,« siger Mette Bundgaard.

Prøv selv:
Læg highlighter på det øverste af kindbenene, næseryggen, brynene, det øverste af panden samt evt. amorbuen. Har du moden hud, bør du gå uden om produkter med shimmer i, da partiklerne har tendens til at sætte sig i de fine linjer. Generelt bør man undgå at lægge highlighter på områder med rynker.

  • Living Luminizer fra RMS Beauty, 82 g.,279 kr.

  • Good to Glow Highlighter fra Rimmel, 125 ml. 69,95 kr.

  • Chubby Stick Sculpting Highlight fra Clinique, 6 g. 215 kr.

Produkt - Masker

Lige nu hitter ansigtsmasker som aldrig før. Muddermasker, sheet-masks, overnight masks, facebras... På hylderne med skønhedsprodukter finder man masker i alle afskygninger, og diverse Hollywood-stjerner ses offentligt iført avancerede masker i form af gelépuder eller strips på huden.

Maske-tendensen passer perfekt ind i en tid, hvor alle har travlt, og vi gerne vil have produkter, som giver hurtige resultater.

»Natmasker er især populære, og det giver god mening. Det er en nem måde at pleje sig selv på hele natten – og man behøver ikke at tænke på en natcreme,« siger Mette Bundgaard.

Prøv selv:
De fleste masker kan du have på, mens du f. eks. børster tænder eller spiser morgenmad – eller for den sags skyld sover. Nemt og enkelt.

  • Out of Trouble 10 Minute Mask fra Origins, 100 ml. 230 kr.

  • Tone Up Mask fra MIZON,1 stk. 35 kr.

  • Wild Rose Smoothing Masque fra Weleda,30 ml. 185 kr.

Filosofi - Sund skønhed

Skønhed og sundhed er to elementer, som smelter mere og mere sammen. I skønhedsbranchen er der lige nu stort fokus på, hvordan de to påvirker hinanden. Det er ikke nok at smøre sig ind i dyre skønhedsprodukter, hvis man spiser usundt, sover for lidt og aldrig rører sig. De fleste eksperter er enige om, at livsglæde, motion, kost og søvn spiller ind på både den indre og den ydre sundhed, og dermed også på hudtonen, antallet af rynker, poserne under øjnene o.s.v.

»Især kosten – herunder olier og kosttilskud – kan gøre meget for huden. I det hele taget er der lige nu et stort fokus på dét at gøre noget godt for sig selv – det kan være at tage på spa-ophold, gå til yoga eller at meditere. Har man god kontakt til sig selv, ser man bedre ud,« siger Mette Bundgaard.

Prøv selv: Oplev, hvor stor en forskel, det gør for din skønhed, når du får sovet nok, får masser af frisk luft og sund kost. Der skal ikke mange positive ændringer til, før resultatet kan ses – i spejlet.

  • Lavender Eye Mask fra Holistic Silk, 625 kr.

  • Black Currant Veauty Tea fra PUKKA,30 teposer, 39 kr.

  • De højrøde kerner i granatæbler er fulde af antioxidanter, der beskytter huden mod aldring. Spis dem i salater, pres saften og drik dem eller vælg skønhedsprodukter med granatæble.

Ingrediens - Kokos

Alle taler om kokos. Ethvert skønhedsbrand med respekt for sig selv har lanceret mindst ét produkt med den velduftende ingrediens. Kokos smager ikke kun godt – olien fra den hårde, brune nød fugter og plejer huden med sit høje indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter og anses derfor som lidt af et vidundermiddel.

»Det er skønt, at man kan bruge så naturligt et produkt som kokos, og man kan anvende det til mange ting,« fortæller Mette Bundgaard.

Kokos er nemlig ikke bare et hit på ingredienslisten i skønhedsprodukter – olien fungerer også aldeles glimrende i sin helt rene form.

»Kokos kan bruges på hele kroppen og i de ydersete spidser af håret. Men pas på med at putte for meget i håret, for så klasker det,« råder skønhedseksperten.

Prøv selv:
Kokosolie kan købes i de fleste supermarkeder og bruges som bl.a. hårkur, fugtighedsgiver til huden på hele kroppen eller som effektiv makeupfjerner.

  • Coconut Oil Weightless Hydrating Oil Mistfra OGX,118 ml. 90 kr.

  • Bath&body Coconut Frosting fra Philosophy, 480 ML. 145 kr.

  • Kokosolie fra Urtekram, 425 ml. 82,95 kr.