Saxo Banks nye frontfigur Eric Rylberg er snart klar med en massiv fyringsrunde for at dæmme op for de eskalerende omkostninger.

Det er således hverken kreditkrisen eller de urolige markeder, der kan føre til flere hundrede afskedigelser, erfarer dagbladet Børsen.

Usikkerheden blandt medarbejderne i Gentofte og det ny hovedkontor i Hellerup har givet genlyd i den danske finansielle sektor.

En større aktør oplyser til Børsen, at de på det seneste har fået masser af ansøgninger blandt Saxo Banks nuværende 1400 medarbejdere.

Adm. direktør og medstifter Kim Fournais er ikke meget for at oplyse om detaljer i den store strømlining, som Eric Rylberg har fået mandat til at gennemføre - slet ikke inden medarbejderne er informeret.

»Vi har sagt, at Saxo Bank skal være mere strømlinet for at øge effektiviteten. Lige nu er vi for tunge på omkostningerne,« siger Kim Fournais, der slår fast, at væksten for alvor er tilbage i tredje kvartal.

»Vi vokser fortsat stærkt på både toplinjen og bundlinjen,« siger han og har ikke yderligere kommentarer, skriver Børsen torsdag.