Inden OL er overstået kan hele det danske OL-landevejshold være i stald hos Bjarne Riis og MemoryCard-holdet i næste sæson.

"Jeg har lavet et oplæg til Lars Michaelsen og Frank Høj fra La Francaise des Jeux. Jeg regner med at have en afklaring i løbet af få dage," siger Bjarne Riis som opfølgning på gårsdagens bekræftelse fra Rolf Sørensen på, at han tager imod Bjarne Riis tilbud.

Michael Sandstød fortsætter også i næste sæson hos MemoryCard, der i forvejen har sikret sig det femte medlem af den danske OL-trup, Nicki Sørensen, fra næste sæson.

Bjarne Riis satser dog stadigt på at få et internationalt topnavn med tilstrækkeligt mange verdensrangliste-points til, at holdet vil være blandt de 16 bedste i verden, efter at have opgivet letten Romans Vainsteins - og dermed automatisk være kvalificeret til næste års Tour de France, i modsætning til i år, hvor holdet kom med i sidste øjeblik.

Riis' aftale med Rolf Sørensen og den øvrige oprustning vækker også interesse i Sydney.

"Hvem køber han, hvem køber han?" spurgte en usædvanligt interesseret Walther Godefroot, Riis eks-boss hos cykelholdet Telekom, da B.T.s udsendte forlagde ham de seneste nyheder fra Danmark på mandagens tyske pressemøde med bl.a. Jan Ullrich og Erik Zabel.

På B.T.s spørgsmål til Jan Ullrich, om det nu er slut med at få rådgivning fra Riis efter at han er blevet chef for MemoryCard, svarede den tyske verdensmester i tidskørsel:

"Jeg har stadig kontakt til Bjarne Riis. Han har masser af erfaring at give videre af og det glæder mig, at."

Hvorefter en forbløffet Jan Ullrich blev afbrudt af en irriteret tysk journalist, som øjensynligt ikke ønskede, at pressemødet skulle handle om andet end de tyske muligheder i onsdagens OL-landevejsløb - og derfor bad Rolf Aldag om at sige et eller andet.

Efter pressemødet trak den ansvarlige for kommunikationsgiganten Deutsche Telekom, der sponserer cykelholdet af samme navn, Jürgen Kindervater, storgrinende B.T.s udsendte til side og sagde, at Jan Ullrich måtte modtage al den rådgivning, han kunne få fra Bjarne Riis.

"Jeg ville godt have haft Bjarne Riis i en rolle hos os. Men jeg forstår godt, at Riis vil beskæftige sig heltids med cykelsport på højeste niveau," sagde Kindervater, som i kølvandet på Ullrichs nederlag til Lance Armstrong i årets Tour de France arbejdede intenst på at få Riis tilknyttet holdet med henblik på at få Ullrich til at ændre sine træningsmetoder, så han næste år kan slå amerikaneren i Tour'en.

Et tilbud, som Riis besvarede med, at så skulle der rulle hoveder blandt cheferne hos Telekom.

Dermed hentydede Riis utvivlsomt til Godefroots stærke næstkommanderende Rudy Pevenage, som øjensynligt helt har sat sig på den unge tysker.

"Jeg ville godt have haft Pevenage hos mig under de to løb. Men han er ikke akkrediteret til OL - og må derfor ikke være på ruten. Men han vil rådgive mig i forbindelse med de to løb," fortalte Jan Ullrich, som satser mest på lørdagens tidskørsel - og derfor udpegede sin holdkammerat Erik Zabel som den varmeste favorit til OL-guldet onsdag.

"Det er et godt bud. Men hvis det er korrekt, at ruten minder om den i Atlanta i 1996, bliver folk som italieneren Michele Bartoli og verdensmesteren Oscar de la Freire også meget farlige. Men løbet er meget åbent og meget afhængigt af dagsformen. Også en mand som Rolf Sørensen vil have vinderchancer," siger Bjarne Riis.