Greenpeace-speedbåde søger at nå frem til det stærkt bevogtede G8-topmøde, hvor klimaændringer er på dagsordenen. Tre såret. Varmluftballon også med i arsenalet.

Mindst tre aktivister blev såret torsdag under en Greenpeace-aktion ved G8-topmødet i Heiligendamm.

En talsmand for miljøorganisationen siger til Ritzau, at en politibåd sårede de tre aktivister ved at torpedere en af Greenpeaces i alt 11 speedbåde.

Aktionens formål var at overrække den tyske G8-formand Angela Merkel et fælles brev fra Greenpeace og andre organisationer om at fastholde ambitionen om bindende mål i kampen mod klimaændringer.

- G8, kom i gang nu, stod der på et banner, som aktivisterne i gummibådene viftede med, mens de blev forfulgt af hurtigbåde og gummibåde fra den tyske marine.

Efter et par minutters hektisk jagt på vandet fik flådefartøjerne opbragt gummibådene ud for Heiligendamms nabostrand i Kühlungsborn.

Greenpeace-aktionen havde til formål at overrække den tyske G8-formand Angela Merkel et fælles brev fra ngo-organisationer om ikke at opgive kampen for bindende klimamål.

Torsdag eftermiddag tager G8-lederne nemlig fat på de vanskelige klimaforhandlinger, hvor der ifølge kilder tæt på G8-delegationerne så småt tegner sig en tilnærmelse mellem USA og de europæiske lande.

Greenpeaces aktioner handler på flere måder om varm luft.

Aktivisterne mistænkes også for at ville bemægtige sig luftrummet over Heiligendamm ved hjælp af en varmluftsballon.

Den blev beslaglagt onsdag om bord på kampagneskibet "Arctic Sunrise".

/ritzau/