Sommeren er fyldt med usunde fristelser. Se her, hvordan du spiser mindre og få gode råd til at finde sunde alternativer.

Sodavand: Sluk altid tørsten i vand! Drikker du sodavand, så vælg light.

Alkohol
Drik med måde, selvom det er ferietid. Lad være med at lade weekendens drikkemønster brede sig over hele ugen. Drik kun øl og vin fredag og lørdag.

Slik
Køb små poser, og køb kvalitet. En pose Matadormix er ikke andet end sukker og tilsætningsstoffer. Spis tørret frugt i stedet for slik, men lad være med at gnaske løs.

Tørrede abrikoser og dadler indeholder nemlig også mange kalorier, men du får gode vitaminer, mens du guffer.

Grillmad
Det er helt i orden at spise kød, men lad være med at spise to eller tre gange så meget, som du plejer.

Kødet skal være tilbehør, og spis så bare løs af salat og grøntsager. Grill kylling, kalkun, fisk eller forårsruller, og lav spyd med tomater, løg og champignon. Majs, kartofler og squash bliver også lækre på grillen.

Koldskål
Du kan sagtens spise koldskål en varm sommerdag, og du behøver ikke selv stå og bøvle med skål og piskeris. Køb en letmælksudgave UDEN æg og tykmælk, og drop kammerjunkerne. Det er småkager og indeholder lige så mange kalorier som en Yankeebar!

Rist nogle havregryn på panden i stedet.

Kold kartoffelsalat
Lav den selv, og erstat mayonnaise og creme fraise med Cheasy, kvark eller fromage frais. Nye kartofler behøver ikke blive sovset ind i et mælkeprodukt. Bland dem med olivenolie, rucola og krydderurter.