Direktøren for LD vil nu have undersøgt de regler, som gælder for medarbejderes aktiekøb. Det sker efter sag om uheldig dobbeltrolle for tidligere chef.

Reglerne for aktieopkøb skal tjekkes. Det er meldingen fra direktøren i Lønmodtagernes Dyrtidsfond LD Carsten Koch efter en sag, hvor LD i 2006 og 2007 flere gange pumpede store millionbeløb i en redningsplan for det svenske mineselskab Scanmining. Sideløbende havde fondens daværende direktør, Jeppe Christiansen, nemlig som aktionær i det kriseramte selskab en privatøkonomisk interesse i, at Scanmining overlevede.

Selv om Carsten Koch understreger, at han ikke har taget stilling til selve sagen og den mulige dobbeltrolle, siger han DR.

- Det afgørende er, om reglerne er tilstrækkelige. Hvis reglerne ikke forhindrer mulighed for, at man havner i en dobbeltrolle, så må vi have lavet reglerne om, siger Carsten Koch.

Selve sagen kom frem i Jyllands-Posten onsdag. Trods LD's pengestrøm til Scanminig lykkedes det ikke at afværge konkursen, der har kostet en million danske opsparere i LD ca. 350 millioner kroner i forhold til dengang, aktien var mest værd. Det var et håb om høje afkast på udvinding af værdifulde mineraler, der fik LD til at købe sig ind som næststørste aktionær i Scanmining.

Trods det store tab har LD ikke nævnt sagen i sine regnskaber.

I dag er Jeppe Christiansen direktør for LD-datterselskabet LD Invest. Han har ikke ønsket at svare på spørgsmål om sine private investeringer.

/ritzau/