Manglende afsætning og konkurrence fra billig produktion i udlandet tvinger cementfabrikken Aalborg Portland til at fyre hver fjerde medarbejder.

En cocktail af dramatiske begivenheder tvinger cementfabrikken Aalborg Portland til at fyre hver fjerde medarbejder. Virksomheden varslede onsdag fyringer af op mod hver fjerde fordelt i både produktion og administration.

Direktøren for kommunikation og HR i Aalborg Portland, Anders Thorup, forklarer det med, at fabrikken er presset på flere fronter:

Afsætningen af cement er stærkt faldende, priserne presset ekstremt af billig cement fra udlandet, som kan fragtes til Danmark.

- Vi kan se et drastisk fald i afsætningen af cement både i Danmark og i udlandet, og vi kan se et pres på vores priser i ekstremt nedadgående retning. Det er et pres, som vi ikke har set tidligere, siger Anders Thorup til Ritzau.

Konkurrencen har ændret sig drastisk gennem de seneste måneder.

- Vores kunder presser os, fordi konkurrencesituationen har ændret sig dramatisk. De lave fragtrater gør det nemmere at få fragtet cement fra billigere producerende lande til Danmark. Vi kan konstatere, at danske kunder kan købe cement fra andre lande og få det fragtet til Danmark næsten billigere, end vi selv kan producere det. Det er den tendens, vi prøver at indrette os efter, siger Anders Thorup.

Aalborg Portland tog afsked med 60 medarbejdere i foråret og håbede at det var nok for at tilpasse sig. Formentlig kan 15-20 af de 150 fyringstruede outsources til andre virksomheder og funktioner.

/ritzau/