Elendige anmeldelser af den nye Casper Christensen-film bremser ikke publikum

Med ord som ’makværk’, ’tåkrummende’, ’stivbenet’, ’urytmisk’ og ’virkelig bundskraber’ fik Casper Christensen-filmen ’Undercover’ kniven af filmanmelderne i ét- og tostjernede anmeldelser.

Men som det ofte er med danske filmkomedier, har anmeldelserne indtil videre ikke haft den store effekt på det danske biografpublikum. Siden premieren torsdag indtil mandag eftermiddag har 17.100 danskere set filmen i biografen.

Det er et rimeligt åbningstal for en dansk film. Cirka halvt så mange som den seneste ’Klassefesten’ og ’Swinger’, men langt mere end ’Kærlighed og andre katastofer’, alle film, der har haft premiere i 2016.

Plaster på såret?

BT ville egentlig have spurgt både manusforfatter Casper Christensen og instruktør Nikolaj Peyk (Østkyst Hustlers, red.), om den pæne åbningsweekend er et plaster på såret, men ingen af dem ønsker at kommentere. Casper Christensen henviser til, at han ’har haft usædvanlig lidt med filmen at gøre’.

Merete M. Christensen fra filmselskabet bag ’Undercover’, Scanbox, vil til gengæld gerne svare.

»Jeg tror da nok, at Nikolaj Peyk har været ked af det. Og det kan jeg godt forstå. Men helt ærligt, jeg synes ikke, at jeg kan bruge anmeldelserne til så meget. Vi kan se på nogle kommentarer bl.a. på Facebook, at publikum er glade og tilfredse. Vi ved, at anmelderne generelt ikke er ret glade for danske folkekomedier,« siger hun.

17.000. Hvordan passer det ift. jeres forventninger på Scanbox?

»Jeg vil svare på den måde, at filmen er optaget hurtigere end de film, vi normalt er involveret i – over en periode på et år. I forhold til det faktum synes jeg, at 17.000 er et fint tal. Filmen er støttet efter en støtteordning under Det Danske Filminstitut, der giver støtte til ’lavbudgetfilm’. Det er vores forventninger afstemt efter,« siger Merete M. Christensen.

»Formålet med at støtte lavbudgetfilm er at støtte flere film, der med lavere budgetter anvender andre fortælle- og produktionsformer,« skriver DFI på sit site om støtteordningen.