Vaskebrætmave, spændstige lår og baller. Det er ikke, hvad man umiddelbart forbinder med børn. Men nu er det ikke længere forbudt for børn under 15 år at dyrke fitness.

I centre specielt designet til børn kan de nemlig cykle på motionscykel eller løfte vægte, noget der ellers traditionelt set har været forbeholdt de voksne. Det skriver Dagbladet Ringsted.

Fitnesskæden Shokk har netop åbnet det syvende fitnesscenter for børn, mens flere er på vej. Hos kæden oplever man en stigende interesse, hvor mange børn tålmodigt må stå på venteliste, før der bliver plads.

- Mange har lyst til at prøve noget andet sport. Hvis børnene nu ikke er super gode til fodbold eller håndbold, så er der mulighed for, at man stadig kan dyrke sund motion ved at komme i et fitnesscenter, siger marketingschef Peder van der Schaft i Equinox, fitness-kæden, der netop har åbnet sit tredje Shokk-center. Personalet har været igennem en særlig børneuddannelse, og maskinerne er tilpasset børnenes størrelse og fysik. De er desuden under observation af en instruktør, mens træningen finder sted.

Men også de store fitness-kæder som for eksempel Fitness World og Fitness.dk har fået øjnene op for de yngre kunder. Fitness.dk, landets største fitnesskæde, tilbyder allerede særlige børnehold, mens Fitness World til efteråret også vil have fitness i børnehøjde.

Branchen oplever for tiden en større efterspørgsel, blandt andet fordi mange børn har problemer med overvægt. De spiller for meget computer og klatrer for lidt i træer, vurderer både eksperter og fagfolk. Derfor skader det ikke, når børnene dyrker fitness.