Kapitalfondene i NTC fik stort set sine forslag igennem på TDC's generalforsamling. Mindretalsaktionæren ATP delvis tilfreds, men også fortsat bekymret.

Det lykkedes i store træk for hovedaktionæren NTC at få sine forslag igennem på teleselskabet TDC's generalforsamling i Bella Center onsdag. På et af de omstridte punkter måtte der en enkelt ændring til efter et kompromis med mindretalsaktionæren ATP. Trods forsonende ord fra TDC's nye bestyrelsesformand, Kurt Björklund, har generalforsamlingen dog ikke beroliget ATP, der fortsat frygter, at de vedtagne forslag kan blive en bagdør til, at NTC opnår en ejerandel på 90 procent i TDC og dermed kan tvangsindløse de øvrige aktionærer.

- Vi er ikke blevet mindre bekymret, når det gælder forslaget om at bemyndige bestyrelsen til at lade TDC købe egne aktier. Vi ved ikke, hvad dette program skal bruges til, og TDC-formanden kunne ikke garantere, at man i forbindelse med dette program ikke kan nå op over de 90 procent, sagde ATP's fondsdirektør, Bjarne Graven Larsen, efter generalforsamlingen.

/ritzau/