Hver uge leverer Lene Hansson opskrifter til syv aftensmåltider og hygge til weekenden her på BT PLUS:

Læs også: Lene Hanssons kostplan uge 48

Det er ikke fordi jeg just elsker motion, men det er nødvendigt! Og når man først er kommet i gang er det jo lækkert for både krop og sjæl. Det behøver ikke at være dyrt at dyrke motion og du behøver faktisk ikke at melde dig ind i et fitnesscenter, du kan gøre det ganske gratis. Med et par gode sko, kan du udrette mirakler for din krop, vægt og samtidig gå dig til en super grundform. Ja, gå dig i form! Gang, powerwalking, energigang eller walking fitness, der er ikke grænser for hvor mange navne denne motionsform har fået. Men fælles for dem alle er, at vi taler om gang – at gå en tur i et vist tempo. Hvad enten du bor i byen, provinsen eller på landet, er gang en af de bedste og mest sikre motionsformer du kan vælge.

Ugens tip:

Fordele ved powerwalk:

  • Blot 30 minutters gang om dagen mindsker risikoen for kredsløbssygdomme
  • 60 minutters gang om dagen minimerer risikoen for at tage på efter vægttab
  • Styrker hjerte og lunger
  • Forebygger knogleskørhed
  • Giver overskud, energi og udholdenhed
  • Styrker knogler og muskler uden at belaste led og sener
  • Nedsætter stress
  • Nedsætter blodtrykket og forbedrer dit kolesteroltal
  • Kan dyrkes overalt Hvor langt, hvor længe, hvor og hvor hurtigt?

Hvis du ikke er vant til at gå skal du gå i 20-45 minutter 4-5 gange om ugen med en hastighed på 3 - 4 kilometer i timen. Herefter kan du øge hastigheden og længden på din tur. Skal powerwalk være rigtig effektivt, skal du gå stærkt nok til at din puls øges og går du sammen med en partner, skal det ikke være muligt at tale sammen uden at I bliver lidt forpustede. Gå dog aldrig så stærkt, at du ikke kan gentage den samme tur dagen efter på grund af udmattelse og ømhed. Tag dig god tid og overdriv ikke.

Den nyeste trend indenfor motion viser, at netop motionsformer, som ikke overbelaster led og sener, som løb og aerobic kan gøre, er blevet meget populære. Og man skal ikke tro, at der her er tale om motion, der ikke giver resultater, her tager man ganske fejl. Power- walking er en meget effektiv træningsform, som alle kan få fornøjelse af. Power walk er også en form for motion, der sørger for at dit blodsukker ikke svinger for meget.

En skov, en vej eller en sti kan blive dit helt eget træningscenter og med et par gode sko, den rette påklædning til vejrets luner, så er du klar til at nyde naturen og den friske luft samtidig med, at du udfordrer din styrke, din balance, din stabilitet og ikke mindst din koordination. Og du kan gøre det, når det passer dig, alene eller sammen med andre.

For mange motionister er det et enten eller – gang eller løb, men begge træningsformer har sine fordele. Fælles for dem begge er, at det er effektivt og du får pulsen op. Det handler om at få indarbejdet nogle gode vaner med gang i din dagligdag og opnå mere energi.

Der er en masse fordele ved powerwalk, som du kan få glæde af. Humøret kommer i top, når du bevæger dig udenfor i frisk luft, og så er det dig, der bestemmer både tempo, distance, destination og tidspunkt.

Forbrænding

Her kan du se, hvor mange kalorier en person på 67 kg i gennemsnit forbrænder ved at være aktiv i 30 min. Tallene er kun en indikator og skal tages med forbehold.

- 30 min. løb 308 kcal

- 30 min powerwalk/stavgang 248 kcal

- 30 min. gang 128 kcal

Kilde: Løberens nye håndbog

Ugens opskrift:

Grøn suppe med kylling:

100 g kyllingebryst

1 tsk olie

½ tsk kryddersalt og peber

Suppe:

½ Broccoli

1 Porre

1 Squash

2 håndfulde sukkerærter

1 spsk olie

4 dl grønsagsbouillon

½ tsk kryddersalt og peber

Fremgangsmåde: Lav suppen: skær grønsagerne og salat i små stykker. Steg det et par minutter i olien i en gryde. Hæld bouillonen i gryden og kog suppen op. Skru ned for barmen og lad suppen simre i ca. 20 minutter. Krydr med salt og peber. Blend den færdigkogte suppe.

Imens suppen simrer: steg kyllingefileten på en grillpande i olien og drys med salt og peber.

Hæld suppen i en skål, skær kyllingefileten i små stykker og læg dem oven i suppen.

Lene Hansson på BT Plus

● Kostvejleder Lene Hansson har sin helt egen sektion på B.T. PLUS. Her kan du hver uge læse Lenes nye klummer, tip og opskrifter, du kan få ugens kostplan eller hente nogle af Lenes bøger i pdf-fil.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her